14 Aralık 2012 Cuma

SARIGAGA ÇOCUK KİTAPLARI APPLE STORE’DA!



Sarıgaga Yayınları tarafından hazırlanan çocuk kitapları, “Kırmızı Solucan” ve “Telepinu ve Dev Küvet”, e-kitap formatında Apple Store’da satışa sunuldu.

Interaktif Medya tarafından geliştirilen e- kitap’lar, iPhone, iPad, ve iPod Touch ile uyumlu. 3 - 8 yaş grubuna yönelik hazırlanan kitapları, çocuklar ister kendileri okuyabiliyor ister dinleyebiliyorlar.
“Kırmızı Solucan”, Alya adında küçük bir kızla, Kırmızı Solucan’ın dostluğu üzerinden birçok çocuğun 2-5 yaş arasında, duygularını ifade etmek, özgüven oluşturmak, sosyal becerilerini pratik etmek için geliştirdikleri “hayali arkadaş” kavramına, eğlenceli bir şekilde değiniyor . Esra Okutan tarafından yazılan kitabı son yılların öne çıkan genç illüstratörlerinden, Bant dergisindeki çizimleriyle tanınan Sadi Güran resimlendirdi.
“Telepinu ve Dev Küvet” ise mitoloji, mizah ve fantaziyi bir araya getiren eğlenceli bir çocuk kitabı. Hititlerin tarım ve bereket tanrısı Telepinu’ya atıfta bulunan kitap, çevreye duyarlı küçük kralın, nehir suyunu boşa akıtan Dev ile olan mücadelesini anlatıyor. Yazıtlarda bahsedildiği gibi bu öyküde de Telepinu’ya bir arı yardım ediyor. Esra Okutan tarafından yazılan kitabın resimleri, hazırladığı bisiklet kitabıyla (Bir Tur Versene) gündemde olan çizer Aydan Çelik’e ait.

0 yorum:

Yorum Gönder