28 Eylül 2012 Cuma

OBEZİTEYLE MÜCADELE BAYRAKLI’DAN BAŞLADI

Obeziteyle mücadele ve kontrol programı kapsamında İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından hazırlanan “100 Gönüllü Obez Projesi”nin uygulanmasına 40 bine yakın obezin bulunduğu İzmir’in Bayraklı İlçesi’nde başladı.

İlçede kayıt altında bulunan 3 bin obez hastadan yaşları 30-40 arasında olan ve vücut kitle indeksi 25-35 arasında 16 erkek, 84 kadın toplam yüz kişiye kişisel zayıflama programı uygulanacak. 1 Ekim’de başlayarak 3 ay sürecek program sonunda her bireyden en az 15 kilo kaybı hedefleniyor. Türkiye’de obeziteye karşı uygulanan ilk olan projeye katılan 100 gönüllü için Bayraklı Toplum Sağlığı Merkezi’nde tanışma toplantısı düzenlendi. Obeziteyle ilgili “Patlamış Mısır” adlı oyunu izleyen gönüllü obezler ardından Bayraklı Rekreasyon Alanı’nda ellerinde obeziteye ilişkin pankartlarla yürüyüş yaptı.
Toplantıda açılışında konuşan İzmir Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Ayşe Candan, tüm Türkiye’nin gündeminde olan obeziteyle ilgili çalışmaların diğer ilçelerde de sürdürüleceğini söyledi. Bayraklı’da başlatılan projenin Türkiye’de bir ilk olduğunu ifade eden Candan, “Obezite bizim yaşam kalitemizi düşüren bir hastalık. Dolayısıyla mücadele ederken, obezitenin yol açtığı ve yaşam kalitesini düşüren hastalıklarla da mücadele edilmeli. Herkesin beslenme alışkanlıkları ve bütçesine göre bir diyet listesi belirleyeceğiz. Özellikle programa hanımlarımızın da ilgi göstermesi beni ayrıca mutlu etti. Çünkü geleceğin nesillerini onlar yetiştirecek. En büyük hedefimiz herkesin 3 ayın sonunda biz bu işi başardık diyebilmesi” diye konuştu.
HÜRRİYET

0 yorum:

Yorum Gönder