20 Eylül 2012 Perşembe

‘İMDAT’ DEMEDEN AMBULANS GELECEK!

Bakırköy'de bulunan 112 Komuta Kontrol Merkezi'nde yeni ambulansların hizmete alınması ve yeni komuta merkezinin açılışı nedeniyle tören yapıldı.
Törene İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu, müdür yardımcıları, sağlık görevlileri ve diğer yetkililer katıldı. Törende 52 yeni ambulans hizmete alındı. Ambulanslar arasında bir adet de aşırı kilolu hastaları taşımak için kullanılacak obez ambulansı bulunuyor. Bunun yanı sıra 4 kişiyi aynı anda taşıyabilecek çift katlı ambulans da vatandaşların hizmetine sunuldu. Ambulansların maliyetinin toplam 9 milyon lira olduğu belirtildi. Filoya katılan bir ambulansa bilgisayar sistemi entegre edilerek, telsiz ya da telefon edilmeden yönlendirileceği belirtildi.
Törende konuşan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, yeni komuta kontrol merkezinin Türkiye'nin en iyi komuta kontrol merkezlerinden biri olduğunu söyledi. İstanbul'da sağlık hizmetleri noktasında en üst noktada olduklarını belirten Vali Mutlu, "İstiyoruz ki 8-9 dakikada ulaştığımız noktaya daha kısa sürede ulaşalım" dedi. İstanbul Sağlık Müdürü Ali İhsan Dokucu ise, 2002 yılında 44 istasyon ve 62 ambulansla hizmet verirken, 2011 yılında bu sayının 162 nokta ve 197 ambulansa ulaştığını, bugün de 244 ambulans ve 163 istasyonla hizmete devam ettiklerini anlattı.
Yeni sistemle, arayan kişinin telefon numarası bilinecek.
Arayan kişinin bulunduğu bölge, yaklaşık olarak ekrana düşecek.
2 dakika olan telefonda bekleme süresi 30 saniyeye düşecek.
Hastane ve ambulanstaki entegre mobil bilgisayar sistemi sayesinde en yakın hastane sisteme düşecek. Anlık bilginin gönderileceği hastane, erkenden hazırlık yapabilecek.
Ambulansın varış zamanı, 9 dakikadan 6 dakikaya indirilecek.
SABAH

0 yorum:

Yorum Gönder