17 Eylül 2012 Pazartesi

KALP DELİĞİNE AMELİYATSIZ ÇÖZÜM

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde doğuştan kalbi delik olan bir hastanın kalbi ameliyatsız bir şekilde kapatıldı.

Edinilen bilgiye göre, Dumlupınar Üniversitesi Kalp Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Doç.Dr. Basri Amasyalı ve Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Celal Kilit, kalbi doğuştan delik olan 21 yaşındaki Gamze Erkut'un son yıllarda uygulanmaya başlanan bir yöntemle kalbindeki deliği kapatıldı.
Basri Amasyalı, yaptığı açıklamada, herhangi bir kesi işlemi yapılmayan Gamze Erkut'un, söz konusu yöntem sayesinde 1 gün sonra normal hayatına geri dönebildiğini belirtti.
Amasyalı, şöyle konuştu:
"Dumlupınar Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ile Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin birleşmesinden sonra Kütahya’da sağlık alanında daha nitelikli işler yapılmaya başlandı. Bu sayede Kütahya halkının daha büyük illere gitmesi artık gerek kalmadı."
Doç .Dr.Basri Amasyalı, kardiyoloji alanında Dumlupınar Üniversitesi Tıp Fakültesi olarak Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kalp pilleri ve ritim bozuklukları tedavisi dahil her türlü tetkik ve tedavisinin yapılabildiğini sözlerine ekledi.
HABER X

0 yorum:

Yorum Gönder