1 Haziran 2012 Cuma

KARTEPE'DE ATIK YAĞLAR TOPLANIYOR

Kartepe Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, öncülüğünde ilçe genelinde ev ve iş yerlerinden toplanan atık yağlar geri dönüşüm firması tarafından değerlendirilerek çevreye zarar verilecek zararın önüne geçiliyor.

Lavaboya dökülen yağların giderlere ve kanalizasyon sistemine büyük zarar verdiğini ifade eden Kartepe Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü İlknur Şakar, belediye ve ilgili firma ile ortaklaşa bir çalışma yürüttüklerini anlatarak, bu yağları araçlarla toplayarak geri kazanım tesisinde işlenip geri dönüşümlerini sağladıklarını bildirdi. Müdür Şakar, "Bu şekilde hem çocuklarımızın hem de dünyamızın geleceği için hizmet vermiş oluyoruz" dedi.

Bitkisel atık yağların toplanarak, geri dönüştürülmesi konusunda yürütülen çabalara belediye olarak her alanda destek verdiklerini hatırlatan Müdür Şakar, "İnsan ve çevre sağlığını tehdit eden atık yağları belediyemize bildirmeleri durumunda evlerinden alarak lisanslı geri dönüşüm firmasına vermekteyiz. Bugün de ilçe genelinde topladığımız 420 litre atık yağı firmaya teslim ederek çevremizi koruma adına bir adımı daha ilçe halkı ile beraber atmış oluyoruz" dedi.

Vatandaşların biriktirdikleri atık yağları Kartepe Belediyesi’nin 373 62 41 telefonunu arayarak belediye yetkililerine teslim edebileceği öğrenildi.

0 yorum:

Yorum Gönder