9 Mayıs 2012 Çarşamba

GÜNLERDEN CHİLL-OUT

Bu yıl da festival sezonu müziği, doğası ve atmosferiyle Türkiye’nin en çok beklenen ve özgün etkinliği Chill-Out Festival İstanbul ile başlıyor. Dünyada lounge müziğin en iyi temsilcilerinin sahne aldığı benzersiz festivalin yedincisi 20 Mayıs Pazar günü geleneksel yeri olan Kemer Golf & Country Club’da gerçekleşecek. Lounge FM 96.0’nın düzenlediği Chill-Out Festival İstanbul iyi müzik dinlemek, dostlarla karşılaşmak, çimenlerde güneşin tadını çıkarmak, gazete okumak, oyun oynamak, temiz hava almak, atıştırmak, kısacası keyifli bir gün geçirmek için ideal ortamı sunuyor.

Kesintisiz 12 saat müziğin başrolde olacağı festivalin onur konuğu, günümüz Afrika müziğinin en büyük efsanesi, Senegal barış elçisi, 15 kişilik muhteşem orkestrasıyla Baaba Maal!

Kolombiya kökenli Combo Barbaro grubu ve benzersiz sesiyle sayısız başyapıta hayat veren Alice Russell ve funk, jazz ve latin tarzlarını harmanlayarak downtempo dünyasının öncü isimlerinden biri haline gelen Quantic ile birlikte de kaçırılmaması gereken bir performans gerçekleştirecek.

Nu-jazz tarzının yaratıcısı ve başlı başına bir akımın ilham kaynağı, Almanya'nın medar-ı iftiharı Jazzanova, muhteşem enerjisi ile grubun performansını bir üst seviyeye taşıyan Paul Randolph’un vokallerinin katkısıyla ve 7 kişilik kollektif orkestrasıyla festivalin temposu en yüksek anlarına imza atacak.

İtalya çıkışlı ve lounge müziğin gelmiş geçmiş en sevilen markası Montefiori Cocktail ve bu eşsiz karışımı burlesque şovuyla dayanılmaz bir lezzete dönüştüren Amber Topaz, festivalin kalp atışlarını yükseltecek.

Festivalin bu sene müzik severlere takdim edeceği yeni yetenekler ise 70'lerın folk müziğine modern sesler katarak yeni nesil hippi ruhunu yaşatan ve son dönem Avrupa festivallerinin en aranılan üçlüsü, İngiltere'den Stealing Sheep. Ayrıca, dünyanın 4 bir köşesinden gelen sanatçıların oluşturduğu, fantastik sahne performanslarıyla günün büyük sürprizi The Cuban Brothers olacak. Bu muhteşem sanatçı kadrosu içinde ülkemizi temsil etme görevini de Türkiye’nin gelecek vaddeden en yetenekli gruplarından Mao Mak üstleniyor.

0 yorum:

Yorum Gönder