27 Aralık 2012 Perşembe

VODAFONE KADIN GİRİŞİMCİYE CAN SUYU SERMAYESİ VERECEK



Bin kadına girişimcilik eğitimi veren Vodafone, bu kadınlar arasından başarılı olanların can suyu (girişim) kredisiyle ödüllendirileceği yarışma açtı.

Dünyada kadınların mobil iletişim teknolojileriyle hayata katılımını artırmayı hedefleyen mWomen programının katılımcılarından biri olan Vodafone, programın Türkiye ayağında son bir yılda beş ilde bin kadına teknoloji ve girişimcilik eğitimi verdi.
‘Teknolojide Kadın Hareketi’ projesinin sonunda şimdi de bir yarışma programı başlatılıyor. Önceki gün Gaziantep’te Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, KAGİDER Başkanı Dr. Gülden Türktan ve Türkiye Bilişim Vakfı Başkanı Faruk Eczacıbaşı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in de katıldığı toplantıda duyurulan yarışmayla teknolojiyi en verimli şekilde kullanarak iş fikri geliştiren kadınlara, ‘can suyu’ kredisi verilecek.
Ödül, birinciye 15 bin, ikinciye 10 bin, üçüncüye 7 bin 500 lira olarak belirlenmiş. İlk üç girişimci kadın Vodafone’dan 1 yıllık mobil iletişim hizmetleri paketi ve KAGİDER üyelerinden 1 yıllık danışmanlık hizmeti de kazanacak. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde sonuçları açıklanacak yarışmanın birincisine ödülünü Başbakan Erdoğan verecek.
Gaziantep’teki toplantıda konuşan Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray şunları söyledi: “Dünyada yüzde 50’yi bulan kadınların işgücü katılımı, ülkemizde yüzde 30 seviyesinde. Teknolojiyi en verimli şekilde kullanarak iş fikri geliştirmeyi başaran kadınlarımıza can suyu sermayesi sağlayacağımız yarışmamızı başlatıyoruz.”
Bakan Şahin ise “Kadın okuyacak, eğitimini alacak, alana girecek ve bu ülkenin ekonomik hayatında önemli bir unsur olacak. Teknolojide Kadın Hareketi Projesi kapsamında büyük bir yarışma, yine Gaziantep’ten başlıyor. Korkmadan büyük bir mücadele ve inançla bu projenin içinde olabilmenizi ve bu işin eğitimini alabilmenizi çok önemsiyoruz” dedi.

0 yorum:

Yorum Gönder