29 Ağustos 2012 Çarşamba

GHEORGHE ZAMFİR, TÜRKİYE'YE GELİYOR!

Adı bir enstrümanla birlikte anılan nadir sanatçılardan biri olan pan flüt ustası Gheorghe Zamfir, konser için Türkiye'ye geliyor.

Üflediği her notası ayrı bir sevinç ve hüzün taşıyan, Zamfir, 6 Romen müzisyen, Aydın Yavaş ve 8 Türk müzisyenden oluşan 14 kişilik orkestrası ile vereceği 4 konserle müzikseverlerle buluşacak. Zamfir, turne kapsamında 31 Ağustos Bodrum Kalesi, 01 Eylül İzmir Ekonomi Üniversitesi Konser salonu, 02 Eylül Bursa Açıkhava Tiyatrosu ve 04 Eylül Antalya Konyaaltı Açıkhava tiyatrosunda konserler verecek.
Müzik hayatına 14 yaşında flüt çalarak başlayan Romanya doğumlu sanatçı, pan flütte dudak hâkimiyeti ile dikkati çekiyor. Romen tarzı pan flütü geliştirip 20 borulu sistemi 30'a çıkartarak, pan flüte kendi imzasını attı. Gheorghe Zamfir, Fransa'da 'Chevalier des Arts et Lettres de France' ve '20. Yüzyılın En Popüler Besteci ve Sanatçısı' unvanını da elinde bulunduruyor.
Repertuvarında, çingene müziğine, ana vatanı Romanya'nın folkloruna duyduğu sevgiye her zaman yer veren Zamfir, bunları Puccini, Verdi, Mozart, Schubert gibi bestecilerin eserleriyle bir arada çalarak çok etkileyici performanslar sergiliyor.
SABAH

0 yorum:

Yorum Gönder