11 Temmuz 2012 Çarşamba

SİLİVRİ YOĞURT FESTİVALİ BAŞLADI…

Silivri yoğurdunu tanıtmak ve bu kapsamda gerçekleştirilecek etkinliklerle kültürel kaynaşmanın hedeflendiği, bu yıl 51.si kutlanan Silivri Yoğurt Festivali yerel sanatçıların performansları ile başladı… Perşembe, Cuma ve Cumartesi günü ise birbirinden değerli profesyonel sanatçıların konserleriyle Silivri’de adeta bayram havası yaşanacak…

Silivri’nin coğrafi konumu, bitki örtüsü ile Tuzla Merası’ndan doğan ve simgeleşen lezzeti, uluslararası boyuta taşınan Silivri Belediyesi Geleneksel Silivri Yoğurt Festivali Kültür ve Sanat Etkinlikleri hafta başı itibarı ile startı verildi… Bu yıl 51.si gerçekleştirilecek festival, 12-13-14 Temmuz tarihleri arasında turnuvalar, yarışmalar, çocuk etkinlikleri, sergiler, halk oyunları gösterileri, seminerler, profesyonel sanatçıların konserleri ve çeşitli etkinlikler ile kutlanacak.

12 Temmuz akşamı ünlü sanatçılardan Zinnet Sali’nin konseri ile coşacak Silivri halkı 13 Temmuz Cuma akşamı Emre Aydın ve 14 Temmuz akşamı ise ünlü sanatçı Zülfü Livaneli ile unutamayacakları bir müzik ziyafeti çekecekler… Silivri Yoğurt Festivali’ne; Amerika, Rusya, Belçika, Sırbistan, Bosna Hersek, Güney Kore, KKTC, Bulgaristan, Makedonya- Üsküp, Bosna Hersek -Stari Grad’dan gelecek ekiplerle toplamda 350 yabancı misafir katılacak. Yabancı ülkelerin dans grupları Silivri’nin tüm mahallelerinde festival kapsamında gösteriler yapacak, misafirler boş zamanlarında İstanbul ve Silivri’nin tarihi mekânlarını da gezme imkânı bulacak.

Festivalin en çok ilgi çeken bölümlerinden birisi de gerçekleşecek yarışmalar olacak. Silivrili kadınların kendi elleriyle mayaladığı Yoğurt Mayalama Yarışması ve Festival Sahnesi’nde gerçekleşecek Yoğurt Yeme Yarışması renkli görüntüler oluşturacak. Festival kapsamında her yıl yoğun katılımla gerçekleşen Satranç, Tavla, Basketbol ve Bisiklet Turnuvaları da yapılacak.

Silivrili sanatçıların resim ve fotoğraf sergilerinin de yer alacağı festivalde, yöresel derneklerin kendi bölgelerini tanıtmalarına da imkân sağlanacak. Festival alanında kurulacak küçük evlerde, farklı kültürler bir araya gelecek.

0 yorum:

Yorum Gönder