Parlamentonun alt kanadını oluşturan Temsilciler Meclisi’ne gönderilen yazıda, zorunlu olmamakla birlikte bu grup Türk vatandaşlarının Hollanda Başkonsolosluklarından ücretsiz olarak bir vize muafiyet belgesi alabilecekleri ve belgenin 15 Ağustos 2012 tarihinden itibaren verilmesinin hedeflendiği kaydedildi. Bakan Leers, muafiyet belgesinin sınır kapılarında zorluk yaşanmaması amacıyla verileceğini ve bir hizmet olarak görülmesi gerektiğini belirtti.
Hollanda’ya hizmet vermek amacıyla gelecek Türk vatandaşları her 6 ayda bir 3 aylık süreyle ülkede vizesiz kalabilecek. Cahit Yılmaz davasının avukatı Ejder Köse, konuyla ilgili olarak Hürriyet’e yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
“Türk hizmet vericiler, Türkiye’deki işletme sahipleri ve bu işletmelerde çalışanlar için resmen vize muafiyeti yürürlüğe konulmuştur. Bu gruptan büyük bir olasılıkla Ticaret Odası kayıt sicil belgesi, yeterli maddi kaynak, otel rezervasyonu, dönüş bileti ve randevularının belgeleri istenecek. Yıllardır sürdürdüğümüz hukuk mücadelesinin bu noktaya geleceğinden zaten hiç şüphemiz olmamıştı.”
0 yorum:
Yorum Gönder