24 Temmuz 2012 Salı

ÇİNİ VE MUSİKİ İZNİK'TE BULUŞTU

İznik Vakfı'nın bu yıl 7'ncisini düzenlediği "Uluslararası Viyola Kampı" yerli yabancı 20 genç yeteneği biraraya getirdi. Kampta usta viyola sanatçılarından eğitim alan gençler, viyola yapımını öğrendi.


İznik Vakfı'nın merkezindeki kampta, 10'u yabancı 20 yetenekli genç, her yaz viyola sanatçıları Nejat Başeğmezler, Tatjana Masurenko ve Prof. Betil Başeğmezler öncülüğünde eğitim görüyor. Almanya'nın Leipzig kentinden gelen Jürgen Manthey'in eğitimiyle gençler, kampta sadece viyola çalmayı değil viyola yapımını da öğreniyor.

Bu kampta bin bir emekle üretilen enstrümanlar, müzik dünyasında "İznik viyolası" adıyla anılacak. İlk İznik viyolası da gelecek yıl müzayedede satışa çıkacak. Ve kampın son günü genç müzisyenler, final konseri için viyolaları ile sahneye çıkacaklar.

Yıllardır Türk Ekonomi Bankası'nın desteğiyle yoluna devam eden İznik Vakfının heyecanla hazırlandığı bir başka uluslararası etkinlik ise, 7 yıldır dünyanın dört bir yanından gelip İznik kampında eğitim gören sanatçı gençlerin İstanbul konseridir.

İznik öğrencisi viyola sanatçıları, kasım ayında Türkiye'de buluşacak ve dünya prömiyerinde sahneye çıkacak. İznik çinileri artık dünyanın dört bir yanında, metroları, camileri, sarayları süslerken, İznik viyolalarının nağmeleri de dünyaya yayılacak.

0 yorum:

Yorum Gönder