27 Nisan 2012 Cuma

İŞ SANAT'IN GÖRKEMLİ MAYIS PROGRAMI

İş Sanat sezonu görkemli bir programla noktalıyor. Sezon boyunca klasikten caza, büyükten küçüğe, şiirden müzikale sanatseverleri kendine bağlayan birbirinden etkileyici performanslara ev sahipliği yapan İş Sanat, mayıs ayında ünlü klavsen sanatçısı Trevor Pinnock yönetimindeki Deutsche Kammerphilharmonie Bremen David Fray’le birlikte 6 Mayıs Pazar günü ağırlayacak.

Halk müziğimizin yaşayan en büyük ustalarından Arif Sağ 12 Mayıs Cumartesi akşamı İş Sanat’a konuk oluyor. “Üç Tel Üç Nefes” başlıklı proje kapsamında sahnedeki yerini alacak Arif Sağ’a, Türkiye’nin yetiştirdiği en önemli geleneksel müzik sanatçılarından Tolga Sağ ve Erdal Erzincan eşlik ediyor.

İngiltere’nin en köklü ve seçkin orkestralarından olan BBC Filarmoni 14 Mayıs Pazartesi akşamı İş Sanat’ta İstanbullu sanatseverlerin karşısına çıkıyor. Bu muhteşem performansta topluluğun yönetmenliğini ünlü şef Juanjo Mena üstlenirken, konserin solisti günümüzün en iyi çellistlerinden biri olarak kabul edilen Sol Gabetta olacak.

İş Sanat’ın Virtuoso serisinin bu sezonki son konukları Richard Strauss ve Mozart’ın önde gelen yorumcularından biri olarak uluslararası çapta tanınan mezzo-soprano Angelika Kirchschlager, Fransız çellist Gautier Capuçon ve ünlü lied eşlikçisi Helmut Deutsch. Kolay kolay birlikte yakalanamayacak bu üçlü 18 Mayıs Cuma akşamı İş Sanat’a konuk oluyor.

Okuma yazmayı bile öğrenmeden enstrüman çalmaya başlayan, aynı kanı taşıyan, flamenko ateşiyle sahneleri yakan yedi yakışıklı kardeşin 2004’te bir araya gelerek kurduğu Los Vivancos 25 Mayıs Cuma akşamı renkli gösterileriyle İş Sanat’ta olacak. İş Sanat “Aeternum” adını taşıyan bu görkemli gösteri ile sezona veda edecek.

İş Sanat’ın Millî Reasürans konser salonunda gerçekleştirdiği ‘Parlayan Yıldızlar’ konser serisinin bu sezonun son konuğu piyanist Mertol Demirelli olacak. Dünyaca ünlü sahne ve festivallerde verdiği konserler ve aldığı ödüllerle adından sıkça söz ettiren 16 yaşındaki genç yetenek, yıllardır müzik otoritelerince “harika çocuk” olarak gösteriliyor. Konser 11 Mayıs günü Millî Reasürans’ta gerçekleşecek.

0 yorum:

Yorum Gönder