26 Nisan 2012 Perşembe

GOOGLE DRIVE RESMİ OLARAK DUYURULDU

Google'ın bulut hizmeti olan Google Drive resmi olarak duyuruldu. Google, herkese ücretsiz olarak 5 GB depolama alanı sunuyor. Bulutta rekabet giderek kızışıyor.


Dropbox, SkyDrive gibi bulut servislerini biliyorsanız Google Drive'dan bahsetmeye gerek yok. Bilmeyenler için kısaca bahsedelim; Google Drive, internet üzerindeki sabit diskiniz yani depolama alanınız. Her türlü müzik, resim, belge, video veya farklı formatları internetteki depolama alanınızda saklayabilirsiniz. Bunlara farklı bilgisayarlardan, telefonlardan ya da tabletlerden anında ulaşabilirsiniz.

Google'ın bulut hizmeti olan Google Drive, her kullanıcısına bedava 5 GB alan veriyor. Tanıtım yazısında da 5 GB'ın birçok fotoğrafı, müziği hatta belgeleri saklamaya fazlasıyla yeteceği belirtiliyor. 5 GB'ın yetmeyeceğini düşünüyorsanız farklı paketleri de bulunuyor.

5 GB'a ek olarak ayda 2.49 dolara 25 GB, 4.99 dolara 100 GB, 49.99 dolara ise 1 TB alan sahibi olabilirsiniz. Bu fiyatların aylık ücretler olduğunu belirtelim. Ancak profesyonel kullanıcılar için ayda 50 dolara 1 TB gibi bir seçeneğin oldukça makul olduğunu söyleyebiliriz.

0 yorum:

Yorum Gönder