28 Mart 2012 Çarşamba

TURKCELL’İN SAĞLIKMETRE’Sİ ‘ACİL DURUMDA’ DOKTORA MESAJ ATACAK

Turkcell ve İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi arasında yapılan işbirliğiyle, 500 kronik diyabet hastasının tıbbi ölçüm verileri her an, her yerden, 7 gün 24 saat takip edilip, kayıt altına alınacak.


Turkcell tarafından geliştirilen Sağlık Takip programı ve SağlıkMetre cihazıyla, diyabet, aritmi, tansiyon, astım ve KOAH olmak üzere 5 kronik hastalık anlık olarak takip edilecek. Hastaların yaptıkları ölçümler, tek tuşa basılarak doktorlara iletilecek. Tek bir cihaz üzerinden iki ayrı hasta takip edilebilecek.

Uygulama İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’ndeki 500 hastayla başlatılacak ve daha sonra yaygınlaştırılacak. Cihaz hastalara tek bir kutu içerisinde kullanıma hazır halde verilecek.

Cihaz, bir tuşa basılarak çalışır hale getirilecek. Hasta şeker ölçüm cihazıyla şekerini ölçecek. SağlıkMetre bu verileri bluetooth üzerinden alıp GSM şebekesi üzerinden yetkili doktorlara iletecek. Hastanın verileri yakınlarına da iletilebilecek. Ölçümler, sınırların dışına çıktığında, doktorun cep telefonuna veya yakınlarına kısa mesaj gönderilecek. Doktorlar, sistem aracılığıyla hastanın cep telefonuna eğitim amaçlı kısa mesaj, MMS ve video gönderebilecek.

0 yorum:

Yorum Gönder