20 Mart 2012 Salı

İSTANBUL MODERN'DE "EJDERHA YILI"

İstanbul Modern Sinema, Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçiliği işbirliğiyle ve 2012 Türkiye'de Çin Kültür Yılı kapsamında, Ejderha Yılı'nı Çin sinemasından yedi filmi bir araya getiren bir programla kutluyor.




Romantik komedi, animasyon, Pekin Operası ve Çin kültürünün önemli isimlerinden Konfüçyüs gibi farklı öğeleri içeren filmler 22 - 29 Mart tarihleri arasında izlenebilecek.

İstanbul Modern Sinema'daki Çin Filmleri Haftası, 22 Mart Perşembe günü saat 19:00'da, nefes kesici gösterileriyle bütün dünyayı hayran bırakan Çin akrobasi topluluğu Çin Masalı'nın gösterisiyle açılacak.

Peng Chen ve Peng Jiahuang kardeşlerin, genç bir yabancının Çin'in taşra geleneklerini modernleştirmesi temasını dile getiren ve gösterildiği birçok çocuk festivalinde ödül kazanan filmleri "Okula Yürümek" (2009) ve Mai Jia'nın kitabından uyarlanan, Tayvan'daki Altın At başta olmak üzere birçok festivalden ödülle dönen Kuo-Fu Chen'in casus filmi "Mesajlar" (2009) festival kapsamında gösterilecek ödüllü filmler arasında yer alıyor.

Li Ke'nin popüler romanından Jinglei Xu'nun yönetiminde sinemaya aktarılan ve ülkesinde büyük bir gişe hasılatı yapan romantik komedi "Du Lala'nın Terfisi"(2010) ve bencil bir okul öğrencisi olan Long'un hayatının, zaman tünelinden geçerek 3.500 yıl öncesindeki muhteşem Jinsha Krallığı'na yaptığı yolculukla nasıl değiştiğini anlatan, Daming Chen'in çok sevilen animasyonu "Jinsha Rüyası" (2010), izleyicilere Çin sinemasından güzel tatlar bırakacak filmler arasında.

Yönetmen Teddy Chan'in Çin'in ilk başbakanını Hong Kong ziyareti sırasında korumak için girişilen operasyonu anlatan aksiyon yüklü tarihi ve politik dramı "Fedailer ve Suikastçiler" (2009), Çin sinemasının ünlü yıldızlarını bir araya getiriyor.

0 yorum:

Yorum Gönder