20 Şubat 2012 Pazartesi

SİNEMAYA BİZİM MAHALLE DESTEĞİ

Artık dizi ve filmlerin sponsorları sadece büyük markalar değil. Son dönemde dizi ve filmlerin çekildiği mekân ve şehirlere yönelik artan turist akını bu bölgelerde faaliyet gösteren esnafı da harekete geçirdi. Buna en güzel örnek de İzmir Karaburun'da yaşandı.
Karaburun esnafı ilçede çekilecek olan ‘Evdeki Yabancılar’ adlı sinema filmine ‘imece’ usulü destek verme kararı aldı. Çekim ekibinin konaklamasından yeme içmesine ve ulaşımına kadar tüm sarafların sponsoru otelci, pansiyoncu, restorancı ve taksici gibi bölge esnafı oldu. 11 Şubat’ta çekimlerine başlanan ve mübadele sonrası bir eve dönüş hikâyesinin anlatıldığı ‘Evdeki Yabancılar’, aynı zamanda Türk ve Yunanlı oyuncuları da buluşturuyor. Genç sinemacılar Ulaş Güneş Kacergil ve Dilek Keser’in ilk filmi olan ‘Evdeki Yabancılar’, aynı zamanda bölgenin tarihini de Karaburun’un tüm güzellikleriyle birleştirerek izleyiciye aktarmayı amaçlıyor. Çekimlerin mart ayının başlarına kadar sürmesi bekleniyor.
Filmin yapım şirketi İşler Prodüksiyon’un ortaklarından Serkan Çetinkaya, filmin toplam bütçesinin 800 bin TL olduğunu belirterek, “Bunun 200 bin lirası Kültür Bakanlığı’ndan, 100 bin lirası ise Karaburun halkından toplanan parayla sağlanacak. Toplamda 300 bin liralık yardım aldık” dedi.
Çetinkaya, köylüden aldıkları desteği ise şöyle anlatıyor: “Aslında filmimiz Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan destekli. Ancak o para tam anlamıyla film bütçesini kurtaracak bir para olmadığı için biz de alternatif yollar bulmaya karar verdik ve İzmir Karaburun Belediyesi’ne gittik. Belediye başkanı ‘paramız yok ama ben bir yol bulacağım’ dedi ve köy halkıyla konuşup imece usulü ile bize destek olma kararı aldıklarını söyledi. Bu yardımın maddi olarak değil de kimisi evini açarak, kimisi sabah kahvaltısını üstlenerek kimisi de yağmur yağdırmak için itfaiye araçlarını kullanmamıza izin vererek bize destek oldu.”

0 yorum:

Yorum Gönder