29 Şubat 2012 Çarşamba

SAY'IN ''HEZARFEN''İ ALMANYA'DA KANAT AÇACAK

Piyanist ve besteci Fazıl Say'ın, Hezarfen Ahmet Çelebi'nin İstanbul üzerinde uçuş serüvenini konu alan Hezarfen Ney Konçertosu, Almanya'nın Manheim kentindeki dünya prömiyeriyle izleyici karşısına çıkacak.


Musikalische Akademie des Nationaltheater-Mannheim Orkestrası'nın siparişi üzerine bestelenen eser ilk kez 5 Mart'ta Rosengarten-Mozartsaal Mannheim'de seslendirilecek. Eserde solist olarak neyzen Burcu Karadağ yer alırken, sanatçıya Şef Dan Ettinger yönetimindeki Musikalische Akademie des Nationaltheater-Mannheim Orkestrası eşlik edecek.

Galata Kulesi'nden Üsküdar'a kadar kendi yaptığı kanatlarla uçan Hezarfen Ahmet Çelebi'nin sıradaşı hikayesini anlatan ney konçertosu, ''İstanbul 1632 Baharı'', ''Galata Kulesi'', ''Uçuş'' ve ''Cezayir Sürgünü'' adlı birbirine bağlı dört bölümden oluşuyor.

Eser, 6 Mart'ta da aynı sanat merkezinde seyirci karşısına çıkacak.

Almanya'daki prömiyer öncesinde 4 Mart'ta Rosengarten-Musensaal Mannheim'da Fazıl Say'ın yanı sıra Strauss ve Schubert'in eserlerinin de seslendirileceği, geliri Türk Kızılayı'na ve Klasse 2000 Projesi'ne bağışlanacak bir yardım konseri gerçekleşecek.

Bu yardım konserinde Fazıl Say ve Burcu Karadağ'ın yanı sıra Tamara Banjesevic, Atsuko Kinoshita, Andrei Rosianu, Julien Heichelbech, Friedemann Döling ve Johannes Dölger de sahne alacak.

0 yorum:

Yorum Gönder