23 Şubat 2012 Perşembe

GÖRMEDEN MESAJ YAZMAK...

Günümüzde dokunmatik ekran her çeşit elektronik alette kullanılıyor fakat bu ekranlar görme engelliler için bir kabus oluyor. ''Braille'' sayesinde bu kabus tarih oluyor.


Georgia Tech tarafından geliştirilen yeni bir teknoloji sayesinde, görme engellilerin kullandığı alfabe sistemini telefonlara adapte ederek ''Braille'' oluşturuldu.

Bu projeye liderlik eden Mario Romero yaptığı açıklamada '' Mobil klavyeler çok küçük ve çok fazla tuşa sahipler, bu da görme engelli insanların onları kullanmasını imkansız hale getiriyor'' dedi.

Uygulama telefonlara bir kez kurulduktan sonra rahatlıkla kullanılabiliyor, 6 tuş ile çalışan uygulama görme engellilere 26 harfli bir Qwerty klavyeyle aynı imkanları sunuyor. Aynı zamanda Romero ''İsminizi ve soy isminizi yazmak sadece birer dakikanızı alacak'' diyerek uygulamanın kullanımının çok kolay ve hızlı olduğunu belirtti.

Bu uygulama iPhone'da kullanılabilir olmayacak çünkü klavye sisteminin değiştirilmesi iPhone'da mümkün değil fakat Android üzerinden uygulamanın bedava sürümünün yayınlanması planlanıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder