3 Şubat 2012 Cuma

'10 ADIMDA UNUTMAK' ENKA'DA SAHNELENİYOR

24. yıl ENKA Kültür Sanat Buluşmaları, 6 Şubat akşamı oyuncu ve yönetmen Şahika Tekand'ın yazıp yönettiği "10 Adımda Unutmak (Anti Prometheus)" oyunu ile başlıyor. Oyun, Studio Oyuncuları tarafından sahneleniyor.

Ayşe Draz, Nagihan Gürkan, Verda Habif, Selen Kartay, Nilgün Kurtar’ın yönetmen yardımcılığını üstlendiği oyunun sahne ve kostüm tasarımı ise Esat Tekand'a ait. Jaki Baruh, Cem Bender, Şerif Erol, Selen Kartay, Tolga Korkut, Ahmet Sarıcan, Onur Berk Arslanoğlu oyunda rol alıyor.

Oyun, bireysel küçük dünyasına sıkışmış, hayata müdahale etme yeteneğini ve büyük umutlarını ve uzun vadeli projelerini, kısa vadeli ve küçük kazanımlara feda etmiş, kendisine sunulan küçük konforlar aracılığıyla çevresine ve çevresindeki insanlara, sorunlara duyarsızlaştırılmış, maruz bırakıldığı bilgi bombardımanı içinde giderek farklı bir anlamda bilgisizleşmiş ve sonuçta cahilleştirilmiş çağdaş insanın tragedyası.

Dünyaya müdahale etme yeteneğini terkederek, "umut"u sistemin kendisine vaadettiklerinden ibaret görmeye çalışan çağdaş insanın tragedyası, ışık, ses, dekor gibi temel sahne elemanları ile oyuncu arasında gerçekleşen zorlu bir mücadele aracılığı ile ifade edilmekte ve bu mücadele oyunun ana eksenini oluşturuyor.

Oyun, ateşi insanlığa armağan ederek kendini feda eden Prometheus gibi sisteme karşı çıkarak “sistemin mahkumu” olmak yerine, gönüllüce "sisteme mahkum olanlar"ın görmezden geldikleri tragedyalarını, ironik bir metin ve performans diliyle sergiliyor.

"10 Adımda Unutmak/Anti- Prometheus", 6-7-8 Şubat tarihlerinde ENKA Oditoryumu'nda sahnelecek. Biletler Studio Oyuncuları Tiyatrosu'ndan ve Biletix'ten temin edilebilir.

0 yorum:

Yorum Gönder