13 Ocak 2012 Cuma

NÂZIM'IN 110'UNCU DOĞUM GÜNÜ KUTLANIYOR

Evrensel şairimiz Nâzım Hikmet'in 110'uncu doğum yıldönümü Rutkay Aziz'in başkanı olduğu Nâzım Hikmet Kültür Sanat Vakfı ve Beşiktaş Belediyesi'nin ortak çalışmasıyla 15 Ocak 2012 Pazar günü önemli etkinliklerle kutlanacak.


“Nâzım Hikmet Tiyatro Afişleri Sergisi”, “Geçmişten Geleceğe Nâzım Hikmet Paneli” ve “Kardeş Türküler Konseri”nin yer aldığı üç önemli etkinlikte sanatçı bir kez daha güçlü söylemi, ödünsüz, tenezzülsüz, boyun eğdirilemez kişiliği ile gene rehberimiz olarak aramızda olacak.

“Geçmişten Geleceğe Nâzım Hikmet” konulu panelde Cevat Çapan, Konur Ertop, Turgay Fişekçi, Doğan Hızlan ve Timur Selçuk büyük şairin eşsiz sanatını ve dünyaya bakışını bir kez daha bütün yönleri ve eserleriyle ortaya koyacaklar.

Kutlama etkinlikleri, saat 11.00'da Nâzım Hikmet'in ülkeden ayrıldığı son nokta olan Tarabya Oteli önünde denize çiçeklerin atılmasıyla başlayacak. Akatlar Kültür Merkezi Melih Cevdet Anday Sahnesi’nde saat 15.30’da sergi açılışının ardından aynı yerde 16.00’da başlayacak panelle devam edecek. Bu kapsamlı ve anlamlı etkinlik saat 20.00'de adı gibi türkülerle dostluğu, kardeşliği emek veren Kardeş Türküler’in Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde vereceği görkemli konserle son bulacak. Nâzım Hikmet Tiyatro Afişleri Sergisi 15 Ocak - 31 Ocak tarihleri arasında Akatlar Kültür Merkezi'nde ziyaret edilebilir.

0 yorum:

Yorum Gönder