30 Kasım 2011 Çarşamba

AKİF’İN EL YAZILARI DA VAR OĞUZ ATAY’IN DAKTİLOSU DA

İstanbul Edebiyat Festivali 3. kez edebiyat dünyasını buluşturmaya hazırlanıyor. 5-10 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek Festival’de Mehmet Akif ve Oğuz Atay sergileri de açılacak.


Edebiyat adına ne varsa yılın bu mevsimi, Sultanahmet’te buluşuyor. İstanbul Edebiyat Festivali yazın dünyasını bir kez daha biraraya getiriyor. Açıkoturumlar, panellerin yanı sıra kalem ustalarından izler de bu festivalin sürprizleri arasında. Sözgelimi bu yıl Oğuz Atay’ın daktilosuyla Mehmet Akif Ersoy’un el yazmaları Festival kapsamında sergilenecek.

Festival kapsamda 5 Aralık Pazartesi günü “Mehmet Akif Ersoy” ve “Oğuz Atay” sergilerinin açılışı, roman atölye çalışmaları, ‘’Sahne Geri(ci)sinden Bir Vaaz Bir Diyalog’’ kitabı üzerine söyleşi ve Ertuğrul Erkişi konseri gerçekleştirilecek. 6 Aralık’ta “Üç Medeniyet Havzası: Destan, Kıssa, Hikaye” adı altında Hikaye Atölyesi, “Edebiyat Sosyolojisi” paneli, “Cyrano de Bergerac” filminin gösterimi, ertesi gün Şiir Atölyesi, “İnternet ve Edebiyat” paneli, Kültür Sanat Editörlüğü Atölyesi, 8 Aralık Perşembe günü Çocuk Edebiyatı Atölyesi, “Edebiyatımızda çeviri” paneli, “Sinema ve Edebiyat Uyarlamaları” paneli yapılacak. 9 Aralık Cuma günü Deneme Atölyesi, “Şehir Yazarları” paneli, 10 Aralık Cumartesi günü “Edebiyatımızda Hatırat” paneli, “2011 Yılında Türk Edebiyatı”‘ açık oturumu yapılacak festival, bu yılın “Edebiyat Mevsimi Büyük Ödülleri” nin sahiplerini bulmasıyla sona erecek.

0 yorum:

Yorum Gönder