28 Eylül 2011 Çarşamba

SENFONİ, ROCK MÜZİKLE BULUŞTU

Klasik müziğin en tanınmış bestecilerinin eserlerini, rock müzik ile yeniden yorumlayan besteci ve orkestra şefi Musa Göçmen, SenfoROCK gösterisini yurt dışında sergilemeye hazırlanıyor.


İlk kez Ankirock Festivali'nde seyirci ile buluşan gösteri, yaylıları elektro ve distortion efektleri ile zenginleştirilmiş orkestrasıyla büyük beğeni topladı.

Yüzyıllardır yapılan geleneksel ''sema''yı yaylı çalgılar orkestrası ile buluşturan ''senfonik sema'' gösterisiyle tanınan Musa Göçmen son projesi SenfoROCK''ı anlattı.

SenfoROCK projesinin klasik müziği gençlerle buluşturma projesi olduğunu ifade eden Göçmen, ''Evet, müzik teknolojiyle birlikte ilerliyor ve bir evrim geçiriyor ve yeni yeni sesler ortaya çıkıyor. Burada bizim yaptığımız klasik müzik eserlerini günümüz soundlarıyla yeniden düzenleyip gençlerle buluşturmak'' dedi.

Gösterinin, senfonik müzikle rock müziğin sahnedeki muhteşem buluşması, birleşimi olduğunu anlatan Göçmen, ''Orkestra burada bir evrim geçirdi. Orkestramızın yaylıları, elektro ve distortion pedallarıyla çalıyor. Böylece bu efektlerle zenginleştirilmiş orkestramız, gençlerin günümüz kulak zevklerine uygun bir senfonik konser sunuyor'' diye konuştu.

0 yorum:

Yorum Gönder