13 Eylül 2011 Salı

İSTANBUL'DA ŞİİRLİ GÜNLER

Türkiye ve dünyadan önemli şairleri bir araya getiren Uluslararası İstanbul Şiir Festivali’nin dördüncüsü bugün başlıyor. 17 Eylül’e kadar sürecek festival 10’u yurtdışından toplam 24 şairi ağırlayacak. Bu yılın konuk ülkesi ise Makedonya.


Doğan Hızlan’ın onursal başkanlığını yaptığı festivalin yurtdışından ağırlayacağı isimler arasında Melih Cevdet Anday ve Yahya Kemal’in eserlerini İngilizceye çeviren ve ‘From Istanbul/ İstanbul’dan’ adlı kitabıyla Türkiye’de tanınan Amerikalı şair Sidney Wade, dünyaca ünlü İspanyol şair Pedro Enriquiez, İranlı kadın yazar Nahid Kabiri de yer alıyor.

Bogomil Gjuzel, Jovica Ivanoski, Igor Isakovski gibi Makedon şiirinin önemli temsilcileri ise Türk şiiriyle tarihsel bağları olan Makedon şiiri üzerine bir konferansa katılacak.

Türkiye’den Metin Cengiz, Turgay Nar, Mehmet Erte, A. Barış Ağır, Ali Ayçil, Cafer Turaç, Didem Gülçin Erdem, Gökçenur Ç., Gülce Başer, Hüseyin Akın, Oktay Taftalı, Yavuz Türk gibi isimlerle Türk şiirinin genç kuşağına ağırlık veren festivalin ilgi çeken etkinliklerinden biri 15 Eylül’de Muammer Karaca Tiyatrosu’nda düzenlenecek Vedat Sakman ve Hakan Gerçek’in yer alacağı ‘Gözleriniz İstanbul’ adlı şiir performansı olacak.

Festival kapsamındaki etkinlikler Beyoğlu Gençlik Merkezi, Kızlarağası Medresesi, İtalyan Kültür Merkezi, Mephisto Kitabevi, Muammer Karaca Tiyatrosu, Yerebatan Sarnıcı, Caferağa Medresesi gibi mekanlarda gerçekleştirilecek.

0 yorum:

Yorum Gönder