23 Ağustos 2011 Salı

ERZURUMLU GENÇLERİN BÜYÜK BAŞARISI

Erzurum'da, İhsan Doğramacı Vakfı'na ait Özel Bilkent Erzurum Laboratuvar Lisesi'nde yüzde 90'ı burslu okuyan öğrenciler, İngiliz Cambirdge Üniversitesitesi tarafından yapılan Genel Orta Öğretim Sertifikası (IGCSE) sınavında büyük başarıya imza attı.

Dünyada en prestijli sertifika programlarından biri olarak kabul edilen İGCSE’ye katılan öğrencilerin yüzde 80.6’sı en yüksek not alan ’yıldızlı A’ ve ’A’ aldı. Batı illerindeki birçok nitelikli okullardan birinin de Doğu’da olması için Bilkent Üniversitesi’nin Ankara dışına açılan Bilkent Erzurum Laboratuvar Lisesi Genel Müdürü Prof.Dr. Arif Çağlar, 1 Eylül 2007’de 100 milyon liralık bir yatırımla eğitim hayatına Erzurum’da başladıklarını söyledi. Yerleşkede İlköğretim okulu da açacaklarını belirten Arif Çağlar, şöyle dedi:

"Okul her türlü donanıma sahip. Tek hedefimiz öğrencileri nitelikli yetiştirmek ve Türkiye’deki üniversite öğrencisinin kalitesini artırmak. Öğrencilerimiz mezun olduklarında İngilizce ve Almancayı çok iyi okuyup ve yazabiliyor olacak. Kısa sürede çok yol katettik. Gayet başarılı gidiyoruz. Öğrenciler ilk defa geçen yıl Cambirdge üniversitenin iki yıllık programını tamamlayarak sınava girdi. Bu sınava 128 ülkeden 6.5 milyon öğrenci katıldı. Bizim öğrencilerin yüzde 80.6’sı yıldızlı pekiyi ve pekiyi olarak bilinen yıldızlı A ve A aldılar. Büyük başarıya imza atan öğrencilerimiz geçen yıl ki yüzde 57 başarılarını bu yıl yüze 15 artırarak İngilteredeki en iyi okullar arasında gösterildi. Bu Erzurum için bir kıvanç kaynağıdır. Avrupa’da 32’nci sıradayız. Tamamına yakını Erzurumlu olan öğrenciler bundan 3 yıl öncesine kadar hiç İngilizce bilmezken bugün Fen, Matematik ve Sosyal derslerde ana dili İngilizce olan İngiliz öğrencilerle yarıştı ve onları yüzde 30’la geçti. Dünya ortalamalarının üzerinde bir not aldık."

Bilkent Laboratuvar Lisesinde 242 öğrenci eğitim-öğretim gördüğünü, ilk mezunlarını önümüzdeki yıl vereceklerini ekleyen Arif Çağlar, tüm mezunların üniversite sınavlarını kazanarak istedikleri bölüme gireceklerine inandığını söyledi. Çağlar, okulda 36 yüksek lisanslı öğretmenin bulunduğunu ve bu öğretmenlerinin aynı zamanda doktara yaptıklarını belirtti.

0 yorum:

Yorum Gönder