18 Ağustos 2011 Perşembe

SOKAK HAYVANLARI İÇİN 40 BİN SU KABI

Orman ve Su İşleri Bakanlığı sıcaklıkların artmasıyla susuzluk sıkıntısı yaşayan sokak hayvanları için 40 bin su kabı dağıtacak. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, su kapları, sokak hayvanları için oluşturulmuş "Susuyorum ama konuşamıyorum'' sloganıyla gelecek günlerde 81 ilde dağıtılmaya başlanacak. Orman ve Su İşleri Bakanlığı taşra teşkilatı aracılığıyla dağıtılacak su kaplarının verildiği mahalle halkınca sahiplenilmesi ve amacına uygun olarak sokak hayvanlarına hizmet edebilmesi sağlanarak, sokak hayvanlarının açlık ve susuzluktan ölmelerinin önüne geçilebilecek, rahat yaşamaları için uygun ortam oluşturulmuş olacak.

Bartın Belediyesi tarafından "Onlar için bir kap su" afişleri asılarak sokak hayvanları için çalışma başlatıldı. İçinde bulunulan yaz günlerinde, özellikle kavurucu sıcaklarda suya ne kadar çok ihtiyaç duyulduğunun herkesin farkında olduğunu ifade eden Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, hayvanlar için başlatılan kampanya ile ilgili yaptığı açıklamada oruç ibadetinin yerine getirildiği mübarek ramazan ayında sıcak havalarla birlikte fazlasıyla hissedilen susuzluğun diğer canlılar için de büyük bir sıkıntı olduğunu hatırlatmak için afişli kampanya başlatıldığını söyledi.

1 yorum:

Hayvan Sulugu dedi ki...

Bence bu sulukar yerine Narlidere belediyesinin yaptıgı gibi otomatik suluklar takılsa daha kalıcı bir is yapılmış olur suluklar www.modernciftlik.com sitesinde satılıyor

Yorum Gönder