24 Haziran 2011 Cuma

İSTANBUL OPERAYA DOYACAK

Geçen yıl 'Opera Şehre İniyor' sloganıyla ilki gerçekleştirilen 'İstanbul Opera Festivali'nin ikincisi, bu yıl 1 - 21 Temmuz tarihleri arasında yapılacak.

Temmuz ayı boyunca Aya İrini, Yıldız Sarayı, Topkapı Sarayı, Rumeli Hisarı, Sütlüce Haliç Kongre Merkezi ve Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu operaya ev sahipliği yapacak. “2. Uluslararası İstanbul Opera Festivali”nin repertuvarında yer alan “Saraydan Kız Kaçırma”, “Fatih Sultan Mehmet”, “Zaide”, “IV.Murat”, “Aşk-ı Memnu” gibi yerli operalar orijinal tarihi dekorlarla sahnelenecek.

Dört hafta sürecek festivale, Ankara, İstanbul, İzmir, Mersin, Antalya ve Samsun Devlet Opera ve Balesi yapımlarının yanı sıra Almanya’dan “Karlsruhe Badisches Devlet Tiyatrosu” ve “Münih Gartnerplatz Tiyatrosu” gibi dünyanın tanınmış sanat kurumları da konuk olacak.

Ayrıca dünyaca ünlü mezzosoprano Elina Garanca’nın Gala Konseri 13 Temmuz’da Aya İrini’de izleyici ile buluşacak. Ünlü sanatçıya İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası eşlik edecek. Orkestrayı sanatçının eşi Orkestra Şefi Karel Marc Chichon yönetecek.

0 yorum:

Yorum Gönder