20 Haziran 2011 Pazartesi

TÜRK TELEKOM YURTDIŞINA 40 KAT HIZLI ÇIKARACAK

Türk Telekom, 2010 yılında satın aldığı Avrupa’nın önde gelen bağımsız toptan data ve kapasite sağlayıcılarından Macaristan merkezli Pantel’in desteğiyle Türkiye’nin yurtdışı çıkış kapasitesini 40 kat artırıyor. 2005 yılında 30 gigabit olan, yapılan yatırımlarla bugün 650 gigabit seviyesinde olan yurtdışı çıkış hızı, bu son adımla 1.2 terabite çıkacak. Sağlanan kapasite artışıyla yurtdışında bulunan, aralarında Google, Youtube, Facebook, Twitter gibi platformların da yer aldığı pek çok siteye Türkiye’den erişim daha hızlı hale gelecek.

Türk Telekom Grubu CEO’su Hakam Kanafani, grup olarak “akıllı büyüme” stratejilerinin en önemli itici gücünün, yakınsama vizyonu olduğunu söyledi. Kanafani, Pantel’in Avrupa ile Ortadoğu’ya omurga ve kapasite sunduğunu, bağlanırlığın yanı sıra kurumsal müşterilere de hizmet sağladığını anlatırken, Avrupa’da varlık göstermek isteyen büyük şirketlerin Pantel’den servis almayı tercih ettiğini dile getirdi.

Kanafani, Google ve Youtube’un aralarında yer aldığı yüzlerce şirketin Türkiye’ye gelmek istediğini kaydederek, “Biz büyük şirketler Türkiye’ye gelene kadar asla rahat hissetmeyeceğiz ve çalışmaktan vazgeçmeyeceğiz. Onlar Türkiye’deki potansiyelin farkındalar ama diğer şirketler gibi ülkenin kurallarına, kanunlarına uygun davranmak zorundalar” değerlendirmesinde bulundu.

Türk Telekom CEO’su Gökhan Bozkurt da Türk Telekom’un Türkiye’de ve bölgede “erişim kolaylığı”, “hız ve kapasite alanlarında kesintisiz gelişim” için yatırımlarını sürdürdüğünü ifade ederek, şunları söyledi:

“Pantel’in altyapısının sağladığı destekle, Türkiye’nin yurtdışı çıkış hızını gigabit liginden terabit ligine taşıyor, yurtdışı çıkış kapasitemizi 1.2 terabite çıkarıyoruz. Grup şirketimiz Pantel ile aramızdaki sinerjinin Türkiye’ye sağladığı değeri paylaşıyor olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.”

0 yorum:

Yorum Gönder