6 Mayıs 2011 Cuma

VAGONLAR YERALTINA İNDİ

Sürücüsüz kullanım özeliğine sahip son teknoloji vagonların Kadıköy-Kartal Metrosu’na indirilmesine başlandı.Kaynarca’ya kadar uzatılan ve bu yıl sonunda açılması planlanan hattaki 16 istasyonda, 144 metro vagonu hizmet verecek.

Kartal Taş Ocakları Mevkisi’ndeki yaklaşım tünellerinden tırla tünele taşınan vagonlar, düzenlenen törenle raylara aktarıldı. 22 kilometre uzunluğa sahip Kadıköy-Kartal Metrosu’nda 16 istasyon bulunuyor. Kartal’dan Kaynarca’ya kadar uzatılan hattaki kazıda günde yaklaşık 150 metre yol alınıyor. Bu kazı hızının da şehir içinde açılan dünyanın en hızlı tünel çalışması olduğu belirtiliyor. Kozyatağı-Kartal arasında ray döşeme işlemi tamamlanan hatta, günde 250 metre ray montajı yapılıyor.

Toplam uzunluğu 48.5 kilometreyi bulacak olan hat için temin edilen vagon sayısı hattın Kaynarca’ya uzatılması sebebiyle 120’den 144’e çıkarıldı. Ocak ayında başlayan sevkiyat sürecinde bugüne kadar 16 vagon sahaya geldi. 4’lü vagonlar bin 84, 8’li vagonlar ise 2 bin 168 yolcu kapasiteli.

Kadıköy-Kartal Metro hattı ile Marmaray, Yenikapı-Hacıosman ve Otogar-Bağcılar-İkitelli Hatları tamamlandığında, Kartal’dan metroya binen bir yolcu Kadıköy’e 29 dakikada, Üsküdar’a 35 dakikada, Yenikapı’ya 47 dakikada, Taksim’e 55 dakikada, Otogar’a 66 dakikada, Hacıosman’a 79 dakikada, Atatürk Havalimanı’na 79 dakikada, Olimpiyat Stadı’na 89 dakikada ulaşılabilecek.

0 yorum:

Yorum Gönder