4 Mayıs 2011 Çarşamba

TÜRKİYE'NİN SU ALTI GÜZELLİKLERİNİ JAPONLAR TANITACAK

Türkiye'nin Bodrum'dan Alanya'ya kadar sahil şeridindeki su altı zenginlikleri, Japonya'nın dünyaca ünlü su altı fotoğrafçısı ile top modeli tarafından tanıtılacak.

İkilinin çekeceği fotoğraf ve üç boyutlu belgesel, başta Japonya olmak üzere 44 ülkede yayınlanacak, dünyanın sayılı turizm dergilerinde yer alacak. Türkiye’nin Ege ve Akdeniz kıyılarındaki tarihi batıkları, su altı kalıntıları ve doğa güzelliklerinin tanıtılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bodrum Kültür ve Sanat Vakfı (BOSAV) ve Panasonic Türkiye işbirliği yaptı. Bu kapsamda, Japonya’nın dünyaca ünlü su altı fotoğrafçısı Masakazu Akagi ve top modeli Ayano Fukuta Bodrum’a davet edildi. 4 Mayıs’ta Bodrum’a gelecek olan Akagi ve Fukuta, Bodrum, Yassıada, Datça Knidos Antik Kenti ile Antalya’nın Kaş ve Alanya ilçelerinde su altı video ve fotoğraf çekimleri yapacak. Çekilen görüntüler Japonla başta olmak üzere 44 ülkede yayınlanacak. Fotoğraflar dünyanın sayılı turizm dergilerine servis yapılacak.

İki japon konuk, çarşamba günü Dolphin Park’ta BOSAV Başkanı Tufan Turanlı, Turizm Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı, Panasonic Türkiye Satın Alma Müdürü Keisuke Yushikane’nin katılımıyla yapılacak basın toplantısın ardından çalışmalara başlayacak. Ünlü model Fukuta çekimlerde yunuslarla yüzecek.

0 yorum:

Yorum Gönder