29 Nisan 2011 Cuma

ENGELLERİNİ EĞİTİM İLE AŞTILAR


Gaziantep’te faaliyet gösteren Terapi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde bir yıldır eğitim gören zihinsel ve bedelsel engelli çocuklar, becerilerini sergilerken izleyenleri şaşırttı.

Zihinsel ve bedensel engeli bulunan, yaşları 6 ile 9 arasında değişen 30 çocuğun bir yıllık eğitimleri tamamlandı ve bu çocuklar Şehitkamil Belediyesi Konferans Salonu’nda becerilerini ailelerine sergiledi. Bazıları merkeze geldiğinde yürüyemeyen, ayakta duramayan kız öğrenciler fizyoterapist ve bale öğretmeninin gözetiminde aldıkları eğitimin ardından bale gösterisiyle beğeni topladı. Profesyonel balerin gibi gösteri sunan 7 minik engelli balerin salonu dolduranlardan büyük alkış aldı. 8 kişilik zihinsel engelli çocuğun oluşturduğu folklor grubu ise başta Gaziantep havaları olmak üzere çeşitli yörelerin türküleri eşliğinde gösteri sundu. Zihinsel engelli çocukların davul ve halay şovu da başta anne ve babaları ile öğretmenleri olmak üzere herkese duygulu anlar yaşattı. Terapi merkezine geldiklerinde konuşamayan engelli çocuklar, İstiklal Marşı ve şiirler okuyarak büyük alkış aldı. Bazı engelliler ise tekerlekli sanladyelerle getirildikleri sahnede becerilerini sundu.

Bu etkinlikle amaçlarının engelli çocukların eğitimle neleri başarabileceklerini göstermek olduğunu belirten Terapi Özel Eğitim Merkezi Kurucu Müdürü Feyza Sökücü Dağdeviren, yaklaşık bir yıllık eğitim süresince engelli çocukların fizyoterapistlerin yanı sıra beden eğitimi öğretmenleri, işitme öğretmenlerinin görev yaptığını vurguladı. Dağdeviren, "Aldığımız sonuç bizi ve aileleri çok mutlu etti. Emekleyemeyen çocuklarımız yürür, hiç konuşamayan çocuklarımız şiir okuyup, şarkı söyler hale geldi. Gösteri salonunu dolduran insanlar, çocuklarımızın terapiye başladıkları döneme ilişkin sinevizyon görüntüleriyle şuanki durumlarını karşılaştırınca şaşkınlıklarını gizleyemedi. Bu olumlu gelişme de aileler kadar bizi de mutlandırdı. Önümüzdeki dönemlerde bu tür eğitim çalışmalarımız sürecek" dedi.

0 yorum:

Yorum Gönder