14 Nisan 2011 Perşembe

FESTİVAL EMEKÇİLERİ ÖDÜLLERİNİ ALDI

Esma Sultan Yalısı'nda, sunuculuğunu Meltem Cumbul'un yaptığı gecede konuşan İKSV Başkanı Bülent Eczacıbaşı, bu yıl festival meraklılarını ''Film gibi 30 yıl'' diyerek çağırdıklarını, festivalin ilk kez gerçekleştirildiği 1982'den bu yana İKSV'nin de ''Film gibi 30 yıl'' yaşadığını söyledi.

İzleyicilerin, 30. yılda özel bölümler, yepyeni filmler ve retrospektifler içeren programlarla zevkli ve doyurucu bir festival geçirdiklerini ümit ettiğini kaydeden Eczacıbaşı, 30. İstanbul Film Festivalinin gerçekleştirilmesine büyük katkıda bulunan kişi, kurum ve sponsorlara teşekkür etti.

Festivalin ana sponsoru Akbank'ın Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer de kendisine teşekkür plaketi sunulmasından memnuniyet duyduğunu belirterek, Türkiye'de evrensel anlamda sinema kültürünün yaygınlaşmasının İstanbul Film Festivali ile mümkün olduğunu söyledi.

Gecede, festivalin gerçekleşmesine destek sağlayan Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beyoğlu Belediyesinin yanı sıra festival sponsorluğunu üstlenen Akbank ile The Marmara Hotels and Residences, Groupama, Colin's, NTV, CNN Türk, Sabah Gazetesi, Efes, Moviemax temsilcilerine teşekkür plaketlerini Bülent Eczacıbaşı verdi.

Festivale 1989'dan bu yana ev sahipliği yapan Beyoğlu Sineması, 25 yıldır ev sahibi olan festivalin bu yılki ana salonu Atlas Sineması ve festivale 27 yıl boyunca ev sahipliği yapan ancak şu an kapalı olan Emek Sineması temsilcilerine de teşekkür plaketi verildi.

Gecede, 1982'de 6 filmle başlayan festivalin tüm açılış ve kapanış törenlerinin mimarlığını Ali Taygun ile birlikte yapan ve bu yılki açılış törenini hazırlayan Yekta Kara ile festivalin kurucuları arasında yer alan Danışma Kurulu üyesi Atilla Dorsay'a, ''Emek Ödülü'' takdim edildi.

Diğer ''Emek Ödülleri'' ise festivalin kültür-sanat gönüllülüğüne uzun yıllardır devam eden Nilgün Mirze'ye, başlangıcından itibaren festivalinin her yaşında emeği olan Zeliha Kaya'ya, sinema emekçisi Gökhan Pamukçu'ya, 10 yıl boyunca dünya sinemasının önemli simalarını ağırlayan Sara Berker'e, 16 yıldır festivalin yönetmen yardımcılığını üstlenen Ali Sönmez'e, 13 yıl boyunca festivalin artistik direktörlüğünü yapan Vecdi Sayar'a ve 24 yıl boyunca festivale büyük emek veren Hülya Uçansu'ya verildi.

HABER TÜRK

0 yorum:

Yorum Gönder