18 Şubat 2011 Cuma

JET-PA MAĞDURLARINA UMUT IŞIĞI DOĞDU

Parasını kaptırdığını iddia eden gurbetçilerden Osman Esen’in açtığı dava kapsamında hazırlanan bilirkişi raporunda, Fadıl Akgündüz’ün ve yönetim kurulu başkanı olduğu Jet-Pa Holding’in toplanan tüm paradan sorumlu olduğu sonucuna varıldı. Bilirkişi raporu 14 bin Jet-Pa mağduruna kaptırdıkları paralarını almak için yeni bir umut ışığı oldu.

Çünkü bugüne kadar onlarca dava açılmasına rağmen ilk kez Akgündüz’ün sorumlu olduğu ve paranın Türkiye’ye aktarıldığı rapor edildi. Avrupa Türkleri Dayanışma Derneği, şimdi mağdurlara “Dava açın çağrısı” yapıyor. Dernek Başkanı Muhammet Demirci, “Rapor mağdurlar için bir umut niteliğinde. Rapor dolandırıldığımızı bir kez daha ortaya koydu. Mağdurların paralarına kavuşması için derhal dava açması gerekiyor” dedi.

Almanya’da yaşayan Osman Esen, 1999’da Jet-Pa GmbH’e 25 bin 546 euro yatırdı. Ancak parayı yatırdığı şirket iflas etti. Verdiği paranın izini Türkiye’ye kdar süren Esen, parayı verdiği şirketin Fadıl Akgündüz’e ait olduğunu ortaya koydu.

Aralık 2008’de Bakırköy 4. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne avukatı aracılığıyla açılan dava kapsamında üç kişiden oluşan bilirkişi heyeti davalı Akgündüz ve Jet-Pa Holding’in davacıya karşı borçlu olduğunu tespit etti. Prof. Dr. Ersin Çamoğlu, Prof. Dr. Selçuk Öztek ve Ahmet Serdar Kıyat’tan oluşan bilirkişi heyetinin Jet-Pa Holding’in mali defterlerini inceledikten sonra hazırladığı ve mahkemeye sunduğu raporun değerlendirme bölümünde, davacının alacağının davalıdan tahsili için koşulların oluştuğu vurgulandı.

Raporda, Akgündüz’ün Jet-Pa AG ve Jet-Pa GmbH için yurtdışında topladığı 47 milyon 493 bin liranın Jet-Pa Holding’e aktardığı da belirtildi. Söz konusu paranın Türkiye’ye resmi yollarla gönderildiğine işaret edilen raporda “Jet-Pa GmbH ve Jet-Pa AG davacı ve diğer sessiz ortaklardan topladıkları sermayenin 47 milyon 493 bin 127 TL’ye tekabül eden bölümünü Akgündüz’ün Jet-Pa Holding’deki hisselerinin önemli bir kısmını satın almak amacıyla kullanmış ve bedeli Türkiye’ye resmi kanaldan transfer etmiştir” denildi. Bilirkişi raporunda ayrıca şirketler arasında organik bağ olduğu da ifade edildi.

RADİKAL

0 yorum:

Yorum Gönder