14 Şubat 2011 Pazartesi

BATUHAN’IN DİLEĞİNE SİHİRLİ DEĞNEK DEĞDİ

Kendisini, hayata tutunmaya çalışan çocukların dileklerinin gerçekleşmesine adayan Bir Dilek Tut Derneği’nin sevindirdiği son minik, Samsunlu Batuhan oldu.

Samsunlu 14 yaşındaki lösemi hastası Batuhan, Bir Dilek Tut Derneği’nin organizasyonu ile en büyük hayalini gerçekleştirdi. Batuhan, küçüklüğünden beri hayranı olduğu Harry Potter serisinde yer alan mekanları görüp, İngiltere’de çekilen seride adı geçen Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu’nu ziyaret etti. Batuhan, Bir Dilek Tut Derneği’nin organizasyonu ve Vestel’in desteğiyle 9-13 Şubat tarihleri arasında ailesiyle birlikte İngiltere’de, sadece Harry Potter’ın okulunu değil, hayal bile etmediği pek çok yeri gezdi.

Bir Dilek Tut Derneği, Türkiye dahil 36 ülkede hayati tehlike taşıyan hastalıklarla mücadele eden 3-18 yaş arası çocuklara umut vermek amacıyla faaliyet gösteriyor. Dernek, bu çocukların en çok istediği şeyi gerçekleştirerek yaşamlarında önemli bir fark yaratmak için çalışıyor. Derneğin Genel Müdürü Pırıl Adanalı, Hürriyet’e, artık psikolojik desteğin de iyileşme için büyük önem taşıdığını söyledi. Adanalı, “İmkansız sandıkları dileklerinin gerçekleşmesi, hayatta imkansız diye bir şey olmadığını, hastalıklarını yenmenin de imkansız olmadığını düşündürüyor” dedi.

HÜRRİYET

0 yorum:

Yorum Gönder