10 Şubat 2011 Perşembe

ÇAMBEL VE ÖZGÜÇ'E "KÜLTÜR VE SANAT BÜYÜK ÖDÜLÜ" VERİLDİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından arkeoloji alanın da yaptıkları çalışmalar ve arkeoloji bilimine üstün katkılarından dolayı Prof.Dr.Halet Çambel ile Prof.Dr.Nimet Özgüç'e "2010 yılı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü" sunuldu.

Ankara CerModern'de düzenlenen törende arkeoloji alanın da yaptıkları çalışmalar nedeniyle Prof. Dr. Hayat Erkanal, Prof. Dr. Marc Waelkens ve Dr.Sachihiro Omura’ya da “Şükran Belgesi” verildi. Arkeologları tek tek tanıtan dia gösterileri öncesinde Prof. Dr. Fahri Işık arkeolog bilim adamları adına yaptığı konuşmada Çambel ve Özgüç’ün yaşam ve çalışmalarıyla Atatürk'ün hedeflediği ulusal arkeolojinin kurulup gelişmesini sağlayan iki dev toprak kadın olduklarını vurguladı. Cumhurbaşkanından Türk Arkeoloji Enstitüsü'nün kurulması için çaba sarf edilmesini istedi.

Nimet Özgüç; “70 seneden beri yürüttüğüm araştırmalarla eğer Eski Anadolu kültür tarihinin arkeolojisinin bazı karanlık noktalarını aydınlatabildimse ve eğer muhteşem mozaiğinin eksik birkaç taşını yerlerine yerleştirebildiysem ve eğer arkadaşlarımla birlikte iğneyle kuyu kazarak kazıyı acığa çıkarabildiysem bunda Kültür Bakanlığımızın maddi manevi desteğinin payı çok büyüktür, Bugün bize verilen bu ödül bu desteği taşlandırmıştır.” sözleriyle başta Kültür Bakanı olmak üzere kurula teşekkür etti. Çambel ise; “Nimet Hanım söylediklerinin altına imza atıyorum. Herkese tekrar teşekkür ederim, çok sağ olsunlar.” sözleriyle törene alkışlar arasında noktayı koydu.

CUMHURİYET

0 yorum:

Yorum Gönder