19 Ocak 2011 Çarşamba

25 ÜLKEDEN 255 FİRMA, İSTANBUL DERİ FUARI'NDA

5. İstanbul Deri Fuarı, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan'ın katılımıyla açıldı. 25 ülkeden 255 firma ve firma temsilciliğinin katıldığı fuarın açılışında konuşan Çağlayan, deri söktörünün AR-GE, inovasyon ve marka kavramlarını destekleyerek çok daha büyük hedeflere ulaşmasının kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Türkiye'nin 100 milyar doları aşan toplam ihracatında önemli rol oynayan deri sektörü, 2010 yılında gerçekleştirdiği 3.3 milyar dolar ihracatla son 5 yılın en yüksek ihracat rakamına ulaştı. 2010 yılını bir önceki yıla oranla çok daha başarılı geçiren sektör, 2011 yılında beyannameli ihracatta yüzde 10'luk bir artış gerçekleştirmeyi hedefliyor. 2010 yılının son çeyreğinde yakalanan ivmeyle yükselişe geçen sektör, 2011 yılı ihracat hedefini gerçekleştirmek üzere 18- 20 Şubat tarihleri arasında TÜYAP'ta düzenlenen 5. İstanbul Deri Fuarı'nda bir araya geliyor.

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi açılışta yaptığı konuşmasında, 5 yıldır yapılan fuarın, dernek ve vakıfları bir araya toplayarak sektör için önemli bir sinerji ortamı oluşturduğunu söyledi. Büyükekşi, ' İhracatın öncü sektörlerinden deri sanayinin cumhuriyetin 100'üncü yılındaki 500 milyar dolarlık ihracat hedefinde önemli rol oynayacağını düşünüyoruz" dedi.

Türk deri, kürk ve süet ürünlerinin üretim kalitesinin ve tasarım gücünün sergilendiği 5. İstanbul Deri Fuarı, Türk deri ve deri mamulleri üreticileri için uluslararası bir pazarlama platformu olma özelliği taşıyor. Türk deri sektörünün pazarlamadaki eksikliğini İstanbul Deri Fuarı'nın oluşturduğu uluslararası pazarlama platformuyla aşarak hedef kitlesine ulaşmayı amaçladığı fuara, Türkiye'den tedarik sağlayan birç ok yabancı satın alma grubu katılıyor. Türkiye'nin Avrupa ülkelerine yaptığı deri ve deri mamulleri ihracatı geçtiğimiz yıllara göre yüzde 20 ve 30 oranlarında artış gözleniyor. Deri sektörünün en önemli pazarlama platformu olma özelliği taşıyan, 5. İstanbul Deri Fuarı için TÜYAP dünyanın en önemli fuarları ACLE All Chine Leather Exhibition Shanghai, Le Cuir a Paris ve Lineapelle Bologna'da yoğun tanıtım çalışmaları gerçekleştirdi. 5. İstanbul Deri Fuarı'na 25 ülkeden 255 firma ve firma temsilciliğinin katılıyor.

TÜRKİYE

0 yorum:

Yorum Gönder