1 Kasım 2011 Salı

NATUREL BEDEN ZİHİN VE RUH SAĞLIĞI FESTİVALİ YAKLAŞIYOR

Bu sene 24-27 Kasım 2011 tarihlerinde Askeri Müze Harbiye Kültür Sitesi'nde yapılacak festival kapsamında düzenlenecek seminerlerden biri "Bir Tohum Hikâyesi: Victor Ananias", diğeri ise “Doğa Ritüelleri ile Gezegenin Çakralarına ulaşmak…”

NATUREL Festivali’nde bu yıl, Türkiye’nin yanısıra ABD, Almanya, Fransa, Hindistan, İngiltere, Kanada ve Tayland’dan uzmanlar bir araya gelerek yoğun bir bilgi paylaşımı gerçekleştiriyor. Festivalde doğal yaşamın gündelik hayata yansımaları olan çeşitli hizmet ve ürünler tanıtılıyor ve dört gün boyunca, konferanslar, müzik ve dans performansları, albüm ve kitap imza günleri gibi doksanı aşkın farklı aktivite yer alıyor.

Festival, Dr Ender Saraç’ın moderatörlüğünde “Tamamlayıcı Tıbbın Artıları ve Eksileri”nin tartışılacağı bir panel ile açılıyor. Sinan Temizalp’in ilk kez Santa Barbara ADAPT festivali’nde gerçekleştirdiği “Sınırların Ötesinde Meditatif Dans” gösterisi ve İngiltere’den Paul Terrell’in sunacağı “Overtone Singing” armonik ses çalışması da açılış günü yer alıyor.

25 Kasım, Cuma günü, kitapları satış rekorları kıran öğretmen ve yazar Sinan Yağmur, “Aşk’ta İyileşmek” başlıklı bir konuşma yapacak ve ardından Aşkın Gözyaşları kitap dizisinden Tebrizli Şems ve Mevlana kitaplarını imzalayacak.

‘Uzayın ve zamanın ikileşmesi teorisi’ni bulan ve The Doubling Theory kitabında anlatan saygın Fransız Fizikçi Jean-Pierre Garnier Malet, 26 Kasım, Cumartesi günü, ilk kez festivale katılarak “Zaman Açılımları ile Geleceğinizi Değiştirin” başlıklı bir konferans veriyor. Ünlü oyuncu Ceyda Düvenci “Çocuk Gelişimi için Yaratıcı Drama” konferansı ile festivalde yer alıyor. Ayrıca, dünyaca tanınmış Kanadalı besteci ve müzisyen Robert Haig Coxon, Mantra sanatçısı Seda Bağcan ile birlikte “2012’ye girerken Sevgi ve Işık” etkinliğini gerçekleştiriyor.

Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Güneşin Aydemir'in "Doğa Ritüelleri ile Gezegenin Çakralarına ulaşmak…” başlıklı semineri ise şu soruları sorduracak: İnsanın çağımızdaki görevi, yaşamın bir bütün olduğunu yeniden kavramak, doğadaki yerini hatırlamak mı? İnsan tam da bireysel mutluluğunu düşünürken üzerinde yaşadığı, onu besleyen yeryüzü ile uyumlu bir yaşamı yeniden kurma zorunluluğundan kaçamayacak. Doğa bilinci ile yaşayan kadim topluluktan bugüne genlerin şifresi çözüldü, uzaya gidildi, internet dünyayı sardı. Gelenekler ve teknoloji arasında sıkışmış insanoğlu, gezegenin enerjisini yeniden keşfetmek ve mekanizmayı kavramak durumunda. Değişen duruma nasıl uyumlanacağız? Geçmiş kültürler suyu havayı, ateşi ve toprağı nasıl kutsadı? Bugünün insanı için başlangıç hangi noktada?

Victor Ananias’ın anısına düzenlenecek “Bir Tohum Hikayesi: Victor Ananias” başlıklı seminerde ise hikaye anlatıcıları: Tugay Başar (müzik), Güneşin Aydemir (söz) olacak. Güneşin Aydemir, "Tohum toprağa düştü, öldü ve yaşam başladı. Bir tohum içinde evreni saklar. Tohum aynı zamanda binlerce tohumun bilgisidir. Binlerce yeni tohum olabilmek için o “bir” tohum kendini yok eder. Yok eder ki bitkiye, çiçeğe ve ardından yeniden tohuma dönüşebilsin. Yaşam tohumla başlar ve tohum olarak devam eder, tohumlar sayesinde ölüm yaşamın bir parçasıdır. O nedenle kutsaldır, o nedenle atadır. O nedenle sorumlulukla saklanmalı, dua ile ekilmeli, neşe ile hasat edilmeli ve hesapsızca paylaşılmalı. Kadim bilgelik der ki; bana anlatılan bir hikayeyi hemen anlatmazsam, hikaye beni öldürür! Sözler de benliğimize ekilen tohum gibidir. İnsan bir tohumdur" diyor...

0 yorum:

Yorum Gönder