31 Ekim 2011 Pazartesi

TENTEN 4 KASIM'DA VİZYONA GİRİYOR

Yönetmen Steven Spielberg, "Herge" takma adıyla eser veren Belçikalı yazar Georges Remi'nin çizgi roman kahramanı "Tenten"in maceralarını ilk kez beyazperdeye taşıdı. Ölümsüz bir pop kültür simgesi haline gelen karakterin 3 boyutlu serüveni, 4 Kasım'da vizyona girecek.


AA muhabirinin Warner Bros Türkiye'den aldığı bilgiye göre, günümüzün en yenilikçi öykü anlatıcılarından olan Oscar ödüllü yönetmen Steven Spielberg ve Oscar ödüllü yapımcı Peter Jackson, 3D teknolojisinden sonuna kadar yararlanan bir sinema olayına imza attı. İkili, aksiyon, mizah ve baş döndürücü öykü anlatımından oluşan, insanları kuşaklar boyunca heyecanlandırmış klasik serüvenlere görkemli bir şekilde yeniden hayat veren "Tenten'in Maceraları/The Adventures of Tintin" filmini ortaya çıkardı.

Senaryosunu Steven Moffat, Edgar Wright ve Joe Cornish tarafından "Herge"nin eseri "The Adventures of Tintin"den esinlenerek yazıldı.

Filmde "Tenten" rolünde Jamie Bell, "Kaptan Haddock" rolünde Andy Serkis, "Sakharine" rolünde Daniel Craig, "Dupont" rollerinde Nick Frost ve Simon Pegg, "Filocelle" rolünde Toby Jones, "Tom" ve "Allan" rollerinde Mackenzie Crook ve Daniel Mays ile "Ben Salaad" rolünde Gad Elmaleh yer aldı.

"Tenten'in Maceraları", dünya çapında RealD 3D ve IMAX 3D teknolojileri ile Sony Pictures Entertainment ve Paramount Pictures tarafından gösterime sokulacak.

0 yorum:

Yorum Gönder