25 Ekim 2011 Salı

PEMBE KÖŞK ZİYARETE AÇILDI

"Pembe Köşk” olarak bilinen İsmet İnönü Evi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle ziyarete açıldı.

İnönü Vakfı ile Sevinç Erdal ve İnönü Vakfı tarafından düzenlenen, “Demokrasilerde Sanata Hoşgörü” sergisi ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Sergide, Erdal İnönü'nün karikatürleri yer alıyor.

İnönü Vakfı Başkanı Özden Toker, yaptığı açıklamada, her yıl iki kez ziyarete açılan Pembe Köşk'te, geçmişte bir çok defa Ulu Önder Atatürk'ün misafir olarak ağırlandığını anlattı.

Köşkün balo salonu olarak kullanılan bölümünde, daha önce İstanbul'da iki kez sergilenen, Ankara'da ise ilk kez ziyaretçilerle buluşan, Erdoğan Başol, Tan Oral, Salih Memecan, Bedri Koraman ve Nehar Tüblek gibi ustaların Erdal İnönü'yü çizdiği karikatürleri yer alıyor.

Bu bölümde ayrıca, Erdal İnönü'nün yazdığı kitaplar, Prof. Dr. A. Boutoric ve H. Sebban'dan çevirdiği “Ortaokullar ve bu seviyedeki başka okullar için fizik yardımcı kitabı”, noktalama cihazı, trigonometride fonksiyon cetveli, babası İsmet İnönü'ye yazdığı mektuplar, fotoğrafları, özel eşyaları ve giysileri de sergileniyor.

İnönü Vakfı Başkanı Özden Toker, gazeteci Can Dündar'ın kaleme aldığı, İsmet İnönü ile Erdal İnönü'nün birbirlerine yazdığı mektupların yer aldığı “Canım Erdalım, Sevgili Babacım” kitabının, Erdal İnönü'nün vefatının 4. yıl dönümü olan 31 Ekim'de Pembe Köşk'te tanıtımının yapılacağını bildirdi.

Pembe Köşk, 20 Kasıma kadar ziyaret edilebilecek.

0 yorum:

Yorum Gönder