6 Ekim 2011 Perşembe

BARBIE, KARARINI VERDİ

Mattel,Barbie ambalajlarının hammaddesini yağmur ormanları ağaçlarından elde ediyordu. Mattel yaptığı açıklama ile, Greenpeace’inkampanyasına olumlu cevap verdi ve APP’den kağıt satın almayacağını duyurdu.


Greenpeace yaptığı araştırmalar ve testler sonucu Barbie ambalajlarının, Sumatra kaplanlarının evi olan Endonezya yağmur ormanlarından geldiğini ortaya çıkarmıştı. Bunun üzerine Haziran ayında başlatılan kampanyada, Ken’in Barbie’yi “Ormanları katleden bir kızla çıkamam”diyerek terk ettiği bir video sosyal medyaya yayılmıştı.

Mattel yaptığı açıklamada, yenikağıt politikası gereği, doğal ormanlar ve ağaç plantasyonlarından elde edilen hammaddekullanmayacağını taahhüt etti. Çünkü yağmur ormanlarının kağıt hamurunadönüştürülmesi, Endonezya’daki ormansızlaşmanın bir numaralı nedeni. Oyuncak şirketiaynı zamanda, geri dönüştürülmüş kağıt kullanımını ve Orman Yönetim Konseyi(FSC) onaylı ahşap ürünlerin kullanımını da artırmayı amaçlıyor.

Greenpeace araştırmaları, Mattel’inkağıt hamuru tedarikçisi Asya Selüloz ve Kağıt (APP) şirketinin, Endonezya'dakiyağmur ormanlarını katlettiğini ortaya çıkardı. Greenpeace’ten Bustar Maitar bukonuda şunları söylüyor: “Endonezya yağmur ormanlarındaki ağaçlar, Sumatrakaplanları gibi canlıların evidir. Fırlatılıp atılan oyuncak paketleri değil…Mattel’in yeni bir kağıt satın alma politikası geliştirmiş olması önemli birgelişme. Son iki haftadır devam eden ve “Kaplan gözü” adı verilen Greenpeacearaştırma turu, APP’nin hala Endonezya ormanlarını katlettiğini belgeliyor. APPbundan ders alması, artık yağmur ormanlarını rahat bırakıp, kağıt üretiminisürdürülebilir ormancılık yöntemleriyle yapması gerekiyor”.

0 yorum:

Yorum Gönder