22 Eylül 2011 Perşembe

ROMA'DA 30 TÜRK FİLMİ GÖSTERİLECEK

Roma'da ilk kez düzenlenen Türk Filmleri Festivali, yarından itibaren 30 Türk filmini İtalyan izleyicilerle buluşturacak. Lancia'nın ana sponsorluğunda, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteği ile 22-25 Eylül arasında gerçekleştirilen festivalin açılışına Türkiye'den Cem Yılmaz ve Şener Şen de katılacak.
İstanbul'da Ferzan Özpetek'in temsilciliğini yapan Serap Engin yönetimindeki SRP tarafından düzenlenen festivalin projesini de Sevinç Baloğlu hazırlamış. Ünlü bir İtalyan halk deyişi olan ve tarihten kalan Türk korkusunu ifade eden 'Mamma li Turchi' bu festivalin teması. Roma'da Casa del Cinema'da (Sinema Evi) yapılacak festivali projelendiren Sevinç Baloğlu, "Bu sefer kılıç, kalkanla değil filmlerimizle geldik, resmi asık suratlı bir duruş olmasın kendimize ironik bakalım, artık bunu yapabilecek kadar kendimize özgüvenimiz var," diyerek festivalin ismini neden Mamma li Turchiseçtiklerini anlatıyor.

Ünlü yönetmen Yavuz Turgul'un Av Mevsimi filmi ile açılacak festivalin 'Usta Filmleri' bölümü de Turgul'a ayrılmış durumda. Turgul'un ayrıca Eşkiya Gönül Yarası filmleri de bu bölümde gösterilecek. Yavuz Turgul'a verilecek Usta'ya Saygı Ödülü'nü ise Şener Şen alacak. Festivalde sekiz adet son dönem filmi var. Aşk Tesadüfleri Sever, Atlıkarınca, Kosmos, Kavşak, Press, Usta, Uzak İhtimal, Çoğunluk festival kapsamında gösterilecek filmler arasında yer alıyor. Roma Türk Filmleri Festivali kapsamında Türkler Neye Gülerler? adlı bir bölüm daha var.

0 yorum:

Yorum Gönder