26 Eylül 2011 Pazartesi

İTEF, YALNIZCA RUHA DEĞİL MİDEYE DE HİTAP EDECEK

İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali (İTEF), 3-6 Ekim 2011 tarihleri arasında 13 farklı ülkeden 54 yazarın katılımıyla ‘Şehir ve Yemek’ başlığıyla gerçekleştirilecek. Festival katılımcıları arasında İngiltere’den Mark Crick, Fransa’dan Jean Orizet, Soul Kitchen filminin kitabı ile tanıdığımız Alman Jasmin Ramadan, İngiliz Granta Magazine editörü Ellah Allfrey, Brezilya’dan Tatiana Salem Levy, Hollanda’dan Charles den Tex bulunuyor. Ayrıca, Hay Festival ve British Council, Mark Crick ile Tiffany Murray’yi İstanbul’a getiriyorlar.

Kopenhag Uluslararası Edebiyat Festivali de bu yıl İTEF ile ortaklaşa etkinlik düzenleyecek. İşbirliği kapsamında Danimarkalı yazar Josefine Klougart festival etkinliklerine katılacak ve 2012 yılında Kopenhag Uluslararası Edebiyat Festivali’nin ‘odak ülkesi’ Türkiye olacak ve Türkiye’den yazarlar Kopenhag’daki etkinliklere katılacaklar.

Cezayir Restoran’da her akşam gerçekleştirilecek ‘Yazarlarla Edebiyat Sofrası’ etkinliklerinde; 3 Ekim’de, Sefarad kültürünün mutfaklarda ve edebiyatta yansımaları ele alınacak, 4 Ekim’de Osmanlı mutfağının beslendiği geniş coğrafyada hayat bulan tarihi romanlar edebiyat sofrasında sahne alacak. 5 Ekim ise ‘Edebiyat Sofrası: İstanbul’ başlıklı etkinliğe Ahmet Ümit, Selim İleri ve Artun Ünsal katılacak

Program detayları www.itef.com.tr adresinde

0 yorum:

Yorum Gönder