Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Genel Müdürlüğüne bağlı Seyitömer Linyitleri İşletmesi (SLİ) Müessesesi sahasındaki kurtarma kazısının, altındaki kömürün ekonomiye kazandırılacak olmasından dolayı tarihi ve akademik öneminin yanı sıra ekonomik boyutunun da bulunduğunu ifade eden Bilgen, 6'ncı sezon kazılarına 6 Haziran'da başladıklarını bildirdi.
Prof. Dr. Bilgen, çok fazla eser elde edip restore etme imkanı bulduklarını, depoları neredeyse dolduğu için iki ayda çıkarıp restore ettikleri envanterlik 612 eseri, ''Ara teslim'' olarak Kütahya Arkeoloji Müzesine teslim ettiklerini vurguladı.
Kütahya Müze Müdürü Metin Türktüzün ise höyüğün yayılma alanının geniş olduğunu bildirdi.
Sistematik olarak sürdürülen arkeolojik kazılarda, höyüğün genelinde bulunan eserlere bakıldığında arkeoloji dünyası için çok önemli sonuçlar elde edildiğini gördüklerine işaret eden Türktüzün, ''Kütahya Arkeoloji Müzesi, Tunç dönemine ait önemli bilgi ve eserlerin olduğu bir müze haline geldi. Seyitömer kazılarının, bu bölgenin arkeolojisi açısından çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Çok sayıda eser çıkıyor ve höyüğün genel karakteriyle ilgili bilgiler elde ediyoruz. Bu eserleri bize sağladıkları için Prof. Dr. Nejat Bilgen'e teşekkür ederim'' ifadesini kullandı.
0 yorum:
Yorum Gönder