7 Temmuz 2011 Perşembe

ULUSLARARASI FESTİVAL BAŞLADI

Yenimahalle Belediyesi’nin MCD Gençlik Kulubü ve Acity ile birlikte düzenlediği festival, Yenimahalle sokaklarını renklendirdi.

MCD Gençlik Kulübü’nün Yenimahalle Belediyesi ve Acity AVM’nin ana sponsorluğunda bu yıl ikincisini gerçekleştirdiği Uluslararası Gençlik Festivali ve Altın Dans Yarışması, kortej geçişi ile başladı. 11 Temmuz’a kadar sürecek festivalin ilk günündeki korteje, birbirinden renkli ve ilginç kıyafetleri ile 10 ayrı ülkeden toplam 350 dansçı katıldı. Festival açılışında ayrıca Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da yer aldı. Geleneksel kıyafet ve çalgılar ile renkli görüntülere sahne olan korteje Yenimahalleliler yoğun ilgi gösterdi. Ragıp Tüzün Parkı’nda geleneksel danslarını vatandaşlara sergileyen dansçılar, izleyicilerden tam not aldı.

Fethi Yaşar, festivalin açılış konuşmasında, Yenimahalle’nin sanat ve kültürün merkezi haline geldiğini söyledi. Yaşar, “Yenimahalle, cumhuriyetimizin başkentine yakışır çağdaş yüzüyle kültür ve sanatın merkezi haline gelmiştir. Yabancı konuklarımıza Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yurtta sulh cihanda sulh sözlerini ve cumhuriyetin çağdaş yüzünü göstererek misafir edebilmekten dolayı büyük gurur duyuyorum” dedi.

Festivale Sırbistan, Kosova, Gürcistan, Bulgaristan, Azerbaycan, Bosna-Hersek, Romanya, Moldova, Porto Riko ve Rusya’dan katılan 350 müzisyen ve dansçı 8 Temmuz’da Acitiy AVM’de Dünya Altın Dans Yarışması’nda hünerlerini sergileyecek. Final gününe kadar Yenimahalle sınırları içinde bulunan Arcadium AVM’de de hergün gösteri yapacak olan misafirler, kendi ülkelerinin kültürünü tanıtma ve Türk Kültürü’nü tanıma fırsatı bulacak.

0 yorum:

Yorum Gönder