21 Temmuz 2011 Perşembe

TRABZON'U OLİMPİYAT HEYECANI SARDI

Trabzon'u 23 - 30 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan Avrupa Olimpik Gençlik Oyunları'nın heyecanı sardı.


49 ülkeden 4 bine yakın sporcu, yönetici ve antrenörün geleceği Trabzon'da hazırlıklar da son aşamaya ulaştı. Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Türkiye'de olimpiyat bayrağının ilk kez Trabzon'da dalgalanmasının heyecanını yaşadıklarını belirterek, "Bu tür organizasyonlar İstanbul'da yapılacak olimpiyatların hazırlığı niteliğinde. Tek hedefimiz var, o da İstanbul olimpiyatları" dedi.

Avrupa'nın 49 ülkesinin 14 - 17 yaş arası sporcuları European Youth Olympic Festival (EYOF), yani Avrupa Olimpik Gençlik Festivali kapsamında 23 - 30 Temmuz tarihleri arasında Trabzon'da buluşacak. Trabzon heyecanla bu dev organizasyonu beklerken, bir çoğu Türkiye'de tek örnek olan tesislerde de hummalı bir çalışmayla son düzenlemeler yapılıyor. Atletizm, basketbol, bisiklet, jimnastik, hentbol, judo, tenis, voleybol ve yüzmenin içinde bulunduğu 9 branşta mücadele edecek sporcular Trabzon'a gelmeye başladı. İrlanda kafilesi 18 Temmuz gece yarısı Trabzon'a ulaşan ilk kafile oldu.

EYOF için Trabzon'da yaklaşık 350 milyon liralık yatırımla 2 bin 350 yatak kapasiteli olimpiyat köyü, 7 bin 500 kişilik spor salonu, 7 bin 200 seyirci kapasiteli atletizm sahası, içinde 3'ü kapalı olmak üzere 16 kort bulunan 5 bin 500 kişilik tenis merkezi, Türkiye'de başka örneği bulunmayan açılır - kapanır çatılı ve bin 400 seyirci kapasiteli olimpik yüzme havuzu inşa edildi.

Kafilelerin gelmeye başlamasıyla Trabzon'u saran heyecan dalgası 24 Temmuz akşamı Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda yapılacak açılış töreniyle doruğa ulaşacak. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da bir çok bakanla katılacağı açılış töreninin ardından 25 Temmuz'da sabahı Trabzon'un birçok yerindeki tesiste yarışmalar başlayacak. Bu arada oyunlar süresince konser, sergi ve söyleşi gibi kültürel etkinlikler de yapılacak.

0 yorum:

Yorum Gönder