22 Temmuz 2011 Cuma

SİDE’DE YAZ BOYU FESTİVAL

2010 yılında Avrupa Festivaller Birliği üyeliğine kabul edilen Side Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali bu yıl 23 Temmuz-17 Eylül 2011 tarihleri arasında gerçekleşecek. 15 farklı etkinliğin yer aldığı festivalde programlar ücretsiz olarak izlenebilecek.

Konser ve gösteriler; doğal açıkhava sahneleri Antik Side Tiyatrosu ve Apollon Tapınağı’nın görkemli atmosferinde gerçekleşecek. Side Belediyesi tarafından düzenlenen festival; yarın Berlin Senfonisi Oda Orkestrası’nın vereceği açılış konseri ile başlayacak. Konserin başlama saati 21:30. Jürgen Bruns yönetiminde orkestra, Ulrike Petersen’in solist olarak katılacağı gala konserinde W. A. Mozart, J. Haydn ve P. I. Tchaikovsky’nin eserlerini seslendirecek. Side’nin tarihi dokusunda gerçekleşecek festival; Bodrum Oda Orkestrası, Viyana Senfoni Yaylı Çalgılar Kenteti, Genelkurmay Başkanlığı Mehteran Birliği, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası, İstanbul Devlet Opera ve Balesi, Antalya Devlet Opera ve Balesi’nin konserleri ile devam edecek.

Side 11. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali’nde ayrıca; uluslararası bir buluşma olan Marphe String Kuartet, 10 usta trompetçinin yer aldığı Ten of The Best Trompet, İ.Ü. Devlet Konservatuarı öğretim üyelerinden oluşan Jazz-Ist Kuartet ile arp sanatçısı Şirin Pancaroğlu’nun Café Tango, başarılı piyano sanatçısı Burçin Büke’nin Klasikten Caza ve Emre Aydın’ın konserleri ile Dünya Çiftler Dans Şampiyonları gösterisi sanatseverlere sunulacak. Bilgi için: www.sidefest.com

0 yorum:

Yorum Gönder