24 Mayıs 2011 Salı

SUSUZ SOKAĞIN ÇOCUKLARINA DESTEK

Mühendislik ve mimarlık fakültelerinde okuyan 40 üniversiteli genç, 2 bin nüfusu olan Dereiçi sokaktaki ilköğretim ve lise öğrencilerine matematik, fen, İngilizce, Türkçe gibi derslerde yardım ediyor. Üniversiteli gençler, yaklaşık dört ay önce başlattıkları proje kapsamında çocuklarla tiyatro ve koro çalışmaları da yapıyorlar. Gönüllü gençler, sokaktaki boş bir araziye de amfi tiyatro kurmaya hazırlanıyor. Projesini kendilerinin çizdiği tiyatro için gereken parasal kaynağı ise hocalarından ve Mimarlar Odası'ndan sağlayacaklar.

Çocukların derslere ilgisi ise büyük. Onlarca çocuk, hafta sonlarında üniversiteli abi ve ablalarından ders almak için Maden Mahallesi Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne koşturuyor. Günde beş saat süren derslerin sonunda, bazen de İstanbul turuna çıkıyorlar. Böylece yaşadıkları, ama yabancısı oldukları şehri biraz olsun tanıma olanağı buluyorlar. Aileleri ise hiç tanımadıkları bu gençlerin çocuklarına bir gelecek kapısı aralamasından ötürü son derece mutlu.

Gönüllü gençler ise amaçlarını, "Üniversitede edindiğimiz bilgiyi halkla paylaşmak istedik. Onların içinde, onlarla birlikte faturasız, çıkarsız, daha güzel yaşanabilir bir dünya kurma özlemiyle buradayız" diye özetliyor. Üstten değil dostça kurulan bu iletişim, üniversitelilere de çok şey katmış. Kendi kazanımlarını, "Biz de onlardan, insanların nasıl zor koşullarda hayat mücadelesi verdiğini öğrendik" diye anlatıyorlar.

0 yorum:

Yorum Gönder