13 Nisan 2011 Çarşamba

10. MERSİN ULUSLARARASI MÜZİK FESTİVALİ 1-17 MAYISTA

10. Mersin Uluslararası Müzik Festivali, ''Festival Strings Lucerne'' Oda Orkestrasının konseriyle başlayacak.


Vali Hasan Basri Güzeloğlu, HiltonSA Oteli'nde festivalin tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Mersin'in farklı kültür ve inançlara sahip insanların bir arada, hoşgörü içerisinde yaşadığı bir kent olduğunu belirtti.

Bu yapıda kültür ve sanat faaliyetlerinin oldukça önem arz ettiğini ifade eden Güzeloğlu, ''Bu tür etkinliklerin en önemlilerinden birisi de 1-17 Mayısta gerçekleştirilecek Mersin Müzik Festivali'dir. Festivali anlamlı kılan bir başka boyut da kentin bütün dinamik ve kurumlarının verdiği destektir'' dedi.

Mersin'in kültürel ve tarihi zenginliklerini çok sesli ve evrensel müzikle buluşturan, kentin sanat yaşamındaki en saygın organizasyon olarak nitelenen Mersin Uluslararası Müzik Festivali, 1 Mayıs'ta ''Festival Strings Lucerne'' Oda Orkestrasının konseriyle başlayacak.

3 Mayıs Salı günü ise ''Müzikalin Sesleri'' ve ''Cazın Enstrümanları'' olarak adlandırılan sopranolar Nazlı Alptekin ve Bengi İspir, bas Hasan Alptekin, piyanoda Fügen Yiğitgil ve Bilgehan Erten, saksafonda Atilla Şentin, sanatseverlerin karşısına çıkacak. Flamenco tarzındaki müzikleri ve danslarıyla dikkati çeken ''Aida Gomez'' grubu ise 6 Mayıs Cuma günü sevenleriyle buluşacak.

7 Mayıs Cumartesi günü Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası'nı, 9 Mayıs Pazartesi günü ney ve piyano seslerini buluşturan ''Aspendos Quartet'' grubunu konuk edecek festival programında, 11 Mayıs Çarşamba günü Mersin Üniversitesi Oda Orkestrası konser verecek.

Tarihi mekanlardaki konserlerin ilkinde ise ''Prag Solistleri'' grubundaki soprano Simona Saturova, tenor Miro Dvorsky ve piyanoda Pavel Kasper, Tarsus'taki Saint Paul Müzesi'nde sahne alacak.

15 Mayıs Pazar günü Kanlıdivane Antik Kenti'nde müzik seslerini buluşturacak festivalin konuğu ise Pinhani grubu olacak. 16 Mayıs Pazartesi günü ''3 Basses'' grubunu, 17 Mayıs Pazartesi günü ise Bilkent Senfoni Orkestrası'nı konuk edecek festival kapsamında ücretsiz etkinlikler de düzenlenecek.

Bu kapsamda ilk olarak 5 Mayıs Perşembe günü Mersin Devlet Klasik Türk Müziği Korosu'nun halk ile buluşmasını sağlayacak festivalde, 10 Mayıs Salı günü de ''Golden Horn Brass'' grubu merkez Mezitli ilçesindeki Soloi Pompeopolis Antik Kenti'nde sanatseverlerle buluşacak. Ayrıca 12 ve 13 Mayısta TRT sanatçıları da konser verecek.

0 yorum:

Yorum Gönder