24 Şubat 2011 Perşembe

SETLERE 'İNSANİ KOŞULLAR' İÇİN DENETİM GELİYOR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, dizi oyuncularının çalışma koşullarının incelenmesi amacıyla İstanbul ve Ankara'da 4 müfettiş görevlendirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, dizi çalışanlarının çalışma koşullarına ilişkin yapılan çalışmalara yönelik soruları üzerine, ülkedeki dizi oyuncularının ve özellikle set işçilerinin ağır koşullarda çalıştırıldığını, sektörde çalışanların bu yöndeki yakınmalarının da son dönemde arttığını söyledi.

Sektörde çalışanların, özellikle çalışma saatleri bakımından ağır koşullarla karşı karşıya kaldıkları yönündeki haberlerinin sıkça kamuoyunun gündeminde yer aldığına dikkati çeken Dinçer, bu konuda kendilerine doğrudan herhangi bir başvurunun olmamasına rağmen inceleme yapmak üzere İstanbul ve Ankara'da ikişer olmak üzere toplam 4 iş müfettişi görevlendirdiğini bildirdi.

Müfettişlerin, yapımcılarla görüşüp şu an için 60 işyeri tespit ettiklerini dile getiren Dinçer, müfettişlerin bu işyerlerinde denetimlerde bulunacağını anlattı. Dinçer, Kültür ve Turizm Bakanlığında konuyla ilgili olarak bir toplantı yapıldığını ve müfettişlerin burada sektördeki çalışma koşullarıyla ilgili bilgi aldığını belirtti.

NTVMSNBC – AA

0 yorum:

Yorum Gönder