6 Ocak 2011 Perşembe

‘GENÇLERE SAĞLIK’ 32 KENTE GİTTİ 20 BİN KİŞİYE ULAŞTI

Pfizer Türkiye, Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) işbirliğiyle beş yıldan bu yana yürütülen ‘Gençlere Sağlık’ projesi kapsamında 20 bin gence sağlık eğitimi verildi. Pfizer Türiye Genel Müdürü Melih Memecan, “Bu proje sayesinde 20 bin gence ulaştık. Bugüne kadar ülkemizin her tarafına 13 okul inşa ettik. Şirketimizde ‘birebir’ yöntem uyguluyoruz. Türkiye genelinde kurumsal sorumluluk işlerimizi yürüten 1600 çalışanımız var. Onlar 1 tekerlekli sandalye alırlarsa, biz de 1 tane alıyoruz” dedi.

TOG Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Betil ise, “Bedensel ve ruhsal sağlığımızı korumak için doğru bilgileri edinebilmek her insanın hakkıdır. Bu hakkın herkes tarafından etkin bir biçimde kullanılabilmesi için gençlerin, sağlığın ABC’sine dair sağlık okur yazarlığı eğitimi alarak doğru bilgiyle donatılması, olumlu tutum ve davranışlarının teşvik edilmesi ve diğer gençlerle bunların tamamını paylaşmaya yönelik olarak desteklenmesi gerekiyor” diye konuştu.

TOG ve Pfizer Türkiye’nin işbirliğinde hayata geçirilen ‘Gençlere Sağlık’ Projesi kapsamında, Halk Sağlığı ve Aile Hekimliği’nde uzman doktorlarca hazırlanan ve uygulanan eğitmen eğitimleriyle gençlere gerekli beceriler kazandırılıyor. ‘Akran eğitimi’ modelini temel alan projede temel sağlığın yanı sıra iletişim, sunum teknikleri ve diğer eğitim becerilerini de içeren sekiz günlük programa katılan gençler, öğrendikleri bilgileri 2 - 4 kişilik gruplar halinde uygulamalı, katılımı teşvik eden ve eğlenceli yöntemler kullanarak, başka gençlere aktarıyorlar.

HÜRRİYET

0 yorum:

Yorum Gönder