16 Aralık 2010 Perşembe

DÜNYANIN BASIN FOTOĞRAFI İSTANBUL'DA

Dünyanın en büyük ve prestijli basın fotoğrafları sergisi 'World Press Photo-Dünya Basın Fotoğrafları 2010', 17 Aralık'ta Forum İstanbul'da açılacak.

Serginin açılışı öncesinde yarın Forum İstanbul'da Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) işbirliğiyle ''Dünyada ve Türkiye'de Basın Fotoğrafçılığı'' konulu iki sunum ve ''Magazinde Fotoğraf'' başlıklı panel gerçekleştirilecek.

''Dünyada Basın Fotoğrafçılığı'' başlıklı ilk sunum, Hollandalı fotoğrafçı Pieter ten Hoopen, ''Türkiye'de Haber Fotoğrafçılığı-Editör Fotoğraf Seçiminde Nelere Dikkat Eder?'' başlıklı ikinci sunum ise Anadolu Ajansı Fotoğraf Editörü Abdurrahman Antakyalı tarafından yapılacak.

Hollandalı fotoğrafçı Pieter ten Hoopen bugün ile 17 ve 18 Aralık'ta Forum İstanbul'da fotoğraf atölyeleri gerçekleştirecek. Atölyeler, basın fotoğrafçılarına, bağımsız çalışan foto muhabirler, üniversitelerin fotoğraf bölümlerinde öğrenim gören öğrencilere, basın fotoğrafına ilgi duyan amatör fotoğrafçılara açık olacak.

Sergi kapsamında ayrıca Canon işbirliğiyle ''Dijital Fotoğrafçılık Atölyesi'', liselere yönelik rehberli gezi ve eğitim programı ''Look&Click'' ve tüm fotoğrafseverlere açık olan ''Foto-maraton'' organizasyonları da gerçekleştirilecek.

World Press Photo sergisi yıl boyunca 25 ülkede 2 milyondan fazla izleyiciyle buluştu. Her yıl dünyanın dört bir yanından foto muhabirleri, ajans, gazete ve dergiler tarafından yarışmaya gönderilen fotoğraflar, 13 kişilik bağımsız uluslararası bir jüri tarafından 10 farklı kategoride değerlendiriliyor.

Canon ve TNT'nin sponsorluğu ve Geniş Açı Proje Ofisi'nin katkılarıyla desteklenen sergi, 9 Ocak 2011'e kadar ziyarete açık olacak.

NTVMSNBC – AA

0 yorum:

Yorum Gönder